Carmen Dan:”Jandarmeria nu a intervenit împotriva cetățenilor pașnici, ci împotriva huliganilor periculoși”

0

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a susținut, sâmbătă, că Jandarmeria a acționat conform legii în timpul protestului de vineri-seară din Piața Victoriei, unde „huligani agresivi s-au folosit de persoane pașnice, pentru a le face scut” în fața forțelor de ordine. Dan a precizat că va face o informare asupra evenimentelor în CSAT, dacă acest lucru i se va cere.

Ministrul de Interne a afirmat că Jandarmeria „nu a intervenit împotriva cetățenilor pașnici, ci împotriva acelor huligani periculoși care au atacat autoritatea statului” și care s-au folosit de oamenii non-violenți ca scut.

Carmen Dan a declarat că MAI a colaborat cu toate structurile statului în această situație și i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să spună dacă a avut informații suplimentare.

„În ceea ce privește schimbul de informații realizat, vă asigur că MAI a colaborat cu structurile partenere în mod corect și uzual pentru asemenea situații. Referitor la faptul că am fost ieri la Minister. Da, mi-am întrerupt ieri concediul și am făcut asta, pentru că știu ce înseamnă respectarea funcției publice, însă nu înseamnă că am intervenit în vreun fel operațiunile. Invit public să iasă orice angajat al Ministerului, de la orice nivel, care a primit ordin direct de intervenție operativă din partea ministrului Carmen Dan”, a declarat ministrul de Interne.

„În orice alt stat european, statul intervine în forță pentru restabilirea ordinii publice”, a adăugat Carmen Dan, adăugând că „instigărilor la violență li se va răspunde pe măsură”.

Ministrul de Interne le-a cerut oamenilor care merg la proteste „să se delimiteze de instigatori”.

 

Citește și USR cere demisia prefectului Speranța Clișeru, a ministrului Carmen Dan și solicită comisie parlamentară de anchetă

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele