CCR discută azi validarea referendumului

0

Curtea Constituţională a Românei (CCR) va discuta, joi, validarea referendumului convocat de preşedintele Klaus Iohannis şi care s-a desfăşurat odată cu alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai. La ultimul termen, judecătorii au primit o cerere de anulare a decretului prin care preşedintele a convocat referendumul.

Judecătorii constituţionali au amânat, în 12 iunie, validarea referendumului din 26 mai. Rezultatele scrutinului vor fi luate în discuţie în şedinţa de joi a CCR.

”În ziua de 12 iunie 2019, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiulart.146 lit.i) din Constituţie, art.46 alin.(1) şi al art.47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a dispus amânarea începerii dezbaterilor, pentru data de 27 iunie 2019, cu privire la verificarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 26 mai 2019 şi confirmarea rezultatelor acestuia. În aceeaşi zi a fost înregistrată o contestaţie (…) prin care se solicită Curţii Constituţionale să anuleze Decretul Preşedintelui României nr.420 din 25 aprilie 2019 pentru organizarea unui referendum naţional, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 329 din 25 aprilie 2019 şi, respectiv, să infirme rezultatele referendumului naţional consultativ desfăşurat în data de 26 mai 2019”, a transmis CCR, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Iohannis se uită către Moldova și o invită pe Maia Sandu la București. Dodon îl cheamă la Chișinău

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele