Iohannis se uită către Moldova și o invită pe Maia Sandu la București. Dodon îl cheamă la Chișinău

0

Președintele Klaus Iohannis a invitat-o în România pe Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu. Anunțul a fost făcut de către Maia Sandu în urma convorbirii telefonice pe care a avut-o cu șeful Statului român.

”Astăzi am avut o convorbire telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. I-am mulțumit Președintelui Iohannis pentru sprijinul constant acordat de România cetățenilor din Republica Moldova. Am discutat despre necesitatea avansării în implementarea proiectelor comune dintre România și Republica Moldova. Președintele Iohannis ne-a asigurat de susținerea domniei sale și a României în procesele de integrare europeană a țării noastre”, a spus Maia Sandu.

Citește și Cioloș o felicită pe Maia Sandu pentru scaunul de Prim Ministru

”Îi mulțumesc Președintelui Iohannis pentru invitația de a întreprinde o vizită oficială la București pe 2 iulie. După vizita la București, mă voi afla într-o vizită oficială la Bruxelles pe 4 iulie”, a adăugat premierul moldovean.

Dodon îl vrea pe Iohannis la Chișinău

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis, în care a fost trecută în revistă agenda relațiilor bilaterale, remarcînd necesitatea aprofundării acestora.

„Am avut o convorbire telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. Am trecut în revistă întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale, remarcînd necesitatea aprofundării acestora”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Acesta a transmis: „Am constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun. Am remarcat faptul că România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova.”

Citește și Dodon duce Moldova spre evul mediu

 „Totodată, am exprimat recunoștință partenerilor români pentru sprijinul acordat țării noastre în mai multe domenii. Sunt ferm convins că dialogul nostru strategic va fi impulsionat după formarea majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău”, a adăugat acesta.  

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele