Fugarii României

0
- Reclama -

Despre anchete controversate, manipulări și „stat paralel” s-a tot discutat, iar propaganda online și media face ca distragerea atenției de la tunurile financiare uriașe ale unor afaceriști înregimentați politic să mute chiar și granițele țării de pe harta Europei, iar justiția să fie șubrezită după interesele baronilor refugiați prin țări care nu au parteneriat de extrădare cu România.

Marii fugari au reușit să își construiască adevărate imperii, pe care au reușit să și le mute dincolo de granițele țării prin acțiuni la purtător sau prin alte metode. Mirați, unii dintre aceștia se întreabă cum de statul român face eforturi disperate să recupereze chiar și mică parte din pagubele aduse statului, dosare de corupție în care aceștia sunt descoperiți vinovați de prejudicierea banilor publici în sentințe rămase definitive ale instanței de judecată.

Citiți și Monica Macovei este împotriva acțiunilor la purtător

Fuga lui Radu Mazăre

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, sâmbătă, 30 decembrie 2017, poliţiştii Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-au sesizat cu privire la faptul că baronul de Constanța, Radu Mazăre, aflat sub control judiciar în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie, nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezenţă.

Contactat de poliţişti, fostul primar al Constanţei le-a spus că se află în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

- Reclama -

Măsura controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara, iar pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse, adaugă Poliţia Română.

Citiți și Monica Macovei vine cu soluții pentru punerea în practică a confiscării extinse

Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiţă a trecut în Bulgaria, chiar în noaptea în care a fost pierdut de filajul poliţiştilor, o echipă de anchetatori deplasându-se în Serbia pentru a-l localiza, încă din februarie, au declarat, surse judiciare.

 În cele din urmă, fostul deputat a fost prins și arestat de către poliția sârbă fiind eliberat două luni mai târziu de câtre poliția sârbă.

„În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi (14 aprilie 2017), în Belgrad, a fost localizat şi reţinut inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian. În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare documente false care prezintă însemnele unui stat din U.E. În prezent se derulează procedura legală în astfel de situaţii”, precizează IGPR.

Alina Bica

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, trimisă în judecată în mai multe dosare, a plecat în Costa Rica şi nu s-a mai prezentat la procese, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor, Alina Bica nu s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care este judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, iar avocatul acesteia ar fi anunţat în sala de judecată că este plecată în Costa Rica unde intenţionează să lucreze ca avocat.

Alina Bica nu a venit nici la începutul lunii decembrie 2017 la proces, iar avocaţii au depus atunci în instanţă acte medicale care confirmau că ea ar fi suferit un accident în Spania, au mai spus sursele.

Fosta şefă a DIICOT poate părăsi teritoriul României, ea neavând nicio interdicţie în acest sens.

Alina Bica a fost condamnată în două dosare penale, însă deciziile nu sunt definitive.

Astfel, în noiembrie 2016, ea a fost condamnată de Instanţa supremă la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, în ianuarie 2017, Alina Bica a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în legătură cu intervenţii pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Elena Udrea

Elena Udrea a plecat la Atena, a declarat pentru HotNews.ro avocatul său, Alexandru Chiciu. Udrea a lipsit ieri de la un termen al procesului în care este acuzată de finanţare ilegală a campaniei electorale din 2009. Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare, în primă instanţă, în dosarul Gala Bute, iar judecarea apelului este aproape de final.

„Doamna Udrea a depus la instanţă înscrisuri care dovedesc că este în imposibilitatea de a apărea în faţa instanţei pentru o anumită perioadă de timp. Aseara mi-a confirmat că se află la Atena”, a mai spus avocatul Elenei Udrea pentru hotnews.ro.
Elena Udrea nu se afla în acest moment sub control judiciar, iar instanţa i-a permis sa călătorească în afara ţării. Urmatorul termen în acest proces este 26 februarie, iar în dosarul Gala Bute are termen pe 8 martie, a mai spus avocatul Alexandru Chiciu.

„Unii nu au avut somn şi, după miezul nopţii, s-au apucat să împrăştie «pe surse» că «Elena Udrea a părăsit tara»!!!!!! Aşa, şi??? Şi ce dacă «am părăsit ţara»??? Ce va agită atât de tare de nu dormiţi noaptea din cauza mea? Sau aţi primit ordin pe unitate să va ridicaţi din scutece şi să va lamentaţi pe net? «Am părăsit tara» de nu ştiu câte ori până acum şi o să o mai «părasesc» oricând e nevoie. Că plec cu treabă sau plec în vacanţă, mă priveşte fix pe mine. La fel cum şi dacă aş merge să o vizitez pe Alina Bica în Costa Rica sau m-aş plimba cu ea la Paris, ar fi fix problema noastră. Aşa că pe loc repaus până la noile ordine!”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Puiu Popoviciu

Omul de afaceri Puiu Popoviciu este principalul fugar al României, iar autoritățile l-au dat în urmărire națională și internațională, însă oamenii legii se pare că îl scapă pe acesta printre degete.

Puiu Popoviciu a fost prins la Londra, după ce a fost dat în urmărire internaţională. El a fost eliberat după ce a pătit o cauţiune de 200.000 de lire sterline. Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în august 2017, la şapte ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa“.
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele