CE publică rapoartele MCV pentru România și Bulgaria

0

Comisia Europeană publică azi Rapoartele MCV pentru România şi Bulgaria,în condiţiile în care preşedintele CE Jean Claude Juncker a afirmat că şi-ar dori ridicarea monitorizării în mandatul actualei Comisii.

 

Draftul documentului, care evaluează progresele în privinţa statului de drept, va fi discutat şi aprobat în Colegiul Comisarilor, la Strasbourg, înainte de a deveni public.În 11 ianuarie, la Bucureşti, preşedintele Juncker a evocat posibilitatea ridicării MCV până la finalul mandatului său.
”În ceea ce priveşte MCV-ul, am spus că aş fi vrut ca în timpul mandatului nostru acest mecanism să fie finalizat. Va trebui însă să mai studiem cu grijă observaţiile făcute recent de comisie în ceea ce priveşte România. Am mai discutat cu Guvernul despre această chestiune”, a subliniat atunci preşedintele CE în cadrul unei declaraţii de presă comune cu oreşedintele Klaus Iohannis.

Conform novinite.com, dacă MCV va fi ridicat, se va afla după şedinţa de marţi a Colegiului comisarilor, însă surse din cadrul CE afirmă că există totuşi opoziţie faţă de această idee. Comisia poate totuşi decide suspendarea MCV şi includerea României şi Bulgariei într-un mecanism comun de monitorizare a situaţiei statului de drept în toate statele membre UE.

Premierul Viorica Dăncilă aşteaptă cu optimism raportul.

Citește și: Prostituţia va deveni o meserie legală în Olanda

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele