Cîmpeanu admite că nu avem cel mai bun sistem de burse

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, referindu-se la burse, că s-a realizat o armonizare, chiar dacă varianta implementată nu este cea perfectă. Cîmpeanu propune ca primii trei elevi din fiecare clasă să primească burse de merit, dacă au media generală minim 9.

 

Ministrul a mai precizat că este adeptul creşterii cuantumului burselor şi că îşi propune să reglementeze acest lucru într-un proiect al unei legi a Educaţiei.

”În loc să te bucuri la o brusă de studiu, dacă într-adevăr îndeplineşti toate condiţiile, care se acordă de la 7.50 şi care este 150 de lei pe lună, anul ăsta, reclami faptul că nu mai iei bursa de merit care era 100 de lei. Păi e mai mult, 150 de lei pe lună, doar că nu se mai numeşte de merit. Dacă alergăm acum după coroniţe şi merit, nu cred că este bine, iar în mine nu o să găsească un partener în această problemă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, luni seara.

Ministrul Educaţiei a precizat că îşi doreşte mărirea cuantumului burselor pentru cei care într-adevăr fac performanţă.

”O să găsească un partener în mărirea cuantumului burselor pentru cei care într-adevăr fac performanţă. Am mărit deja doar de anul trecut, până anul acesta, bursa de performanţă, de la 100 la 500 de lei, aş vrea să ajungă chiar la 1.000 de lei pe lună bursa de performanţă, aş vrea să cresc cuantumul pentru bursele sociale, bursele sociale să ajungă exact la acei elevi care au într-adevăr nevoie din perspectivă socială, economică sau medicală, să poată fi cumulate, în aşa fel încât un părinte care are copii care înţeleg importanţa şcolii să înţeleagă şi el, la rândul lui, că trimiţându-şi copiii la şcoală, prin suma mai multor burse, s-ar putea să ajungă mai mult decât salariul lui, pentru care munceşte în fiecare zi”, a mai afirmat Cîmpeanu.

Întrebat dacă bursele de merit ar trebui date elevilor care au medii de minimum 9.80, aşa cum a propus premierul, Sorin Cîmpeanu a declarat că propunerea sa este ca fiecare primii trei elevi dintr-o clasă să beneficieze de aceste burse, însă doar dacă au media minimum 9.

Rușii de la Gazprom au avut profituri-record în 2021

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele