Cinci diplomați ruși, expulzați din Macedonia de Nord

0
Foto: Guliver/GettyImages

Macedonia de Nord a declarat cinci diplomaţi ruşi drept persoane indezirabile pe teritoriul său, pe motiv că desfășurau „activități contrare Convenției de la Viena” (tratatul care reglementează raporturile între state), a anunţat luni Ministerul Afacerilor Externe de la Skopje.

Cei cinci diplomați au la dispoziţie cinci zile pentru a părăsi teritoriul Macedoniei de Nord, transmite AFP.

Decizia guvernului de la Skopje vine după o serie de expulzări recente a unor diplomaţi ruşi și din SUA, Polonia, Bulgaria, Slovacia și ţările baltice, acțiuni care au intervenit după invadarea Ucrainei de către trupele ruse.

Macedonia de Nord s-a alăturat sancţiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană, iar Skopje a desemnat Rusia „stat ostil”.

Fostă republică iugoslavă, Macedonia de Nord a aderat la NATO în martie 2020 după ce a adăugat cuvântul „Nord” la numele său, pentru a rezolva un vechi diferend cu Grecia, care revendica utilizarea exclusivă a numelui Macedonia pentru provincia sa nordică.

În ultimii ani, după otrăvirea, în 2018, a fostului agent al serviciului de informaţii militare rus Serghei Skripal la Salisbury, în Marea Britanie, Macedonia de Nord a expulzat în trei rânduri diplomaţi ruşi.  Londra a acuzat Moscova că este responsabilă pentru otrăvirea fostului agent.

sursă: Digi24

citește și Oklahoma, spre interzicerea avortului în orice stadiu al sarcinii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele