Cine este Simona-Maya Teodoriu, judecătorul raportor CCR pe completele de judecată de la ÎCCJ

0

CCR a decis că trebuie schimbată „de îndată” compunerea completelor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă și apelul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive. Raportor în acest caz a fost judecătoarea Simona-Maya Teodoroiu, numită la CCR în 2015, din partea PSD, pe restul de mandat lăsat vacant de Toni Greblă.

Maya Teodoroiu a venit la Curtea Constituțională de la Ministerul Justiției, unde era secretar de stat. A ocupat această funcție din mai 2012 până în februarie 2015, cu o pauză între ianuarie 2013 și aprilie 2013, când a fost secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

La Ministerul Justiției s-a ocupat, printre altele, de coordonarea activităţii de monitorizare şi raportare, în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, și de coordonarea implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA).

În perioada februarie 2005 – mai 2012 a fost consilier juridic la Consiliul Superior al Magistraturii, unde a coordonat programe finanțate de Banca Mondială și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

A fost de asemenea, între februarie 2001 și ianuarie 2005, director al Direcţiei Afaceri Europene şi Programe şi Secretar de stat în Ministerul Justiţiei. A participat la redactarea Tratatului de Aderare a României la UE și a fost coordonator al activităţii Ministerului Justiţiei în calitate de membru al Comisiei Naţionale pentru integrarea României în NATO.

Anerior, a fost expert guvernamental la Departamentul pentru Integrare Europeană al Guvernului României și Secretar I în Ministerul Afacerilor Externe.

În perioada iulie 2007 – noiembrie 2014 a fost membru al Consiliului Naţional de Integritate din partea PSD

Citește și Banca Națională menţine dobânda de politică monetară la 2,5% şi ratele facilităţilor de depozit şi credit – 1,5%, respectiv 3,5% | DOCUMENT: Explicarea deciziilor BNR

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele