Ciolacu vorbește de falsificarea datelor pandemiei

0

Marcel Ciolacu a anunţat că în Biroul Politic Naţional al PSD de luni a fost decisă depunerea unei solicitări pentru înfiintarea unei comisii parlamentare de anchetă privind falsificarea datelor în perioada Guvernului Orban. Liderul social-democraţilor a adăugat că speră ca USR să nu renunţe la principiul transparenţei şi să voteze pentru acest demers, altfel USR „este părtaş la aceste falsificări”.

 

„Am decis azi în BPN al PSD depunerea solicitării privind înfiinţarea unei comisii de anchete parlamentare care priveşte falsificarea datelor pandemiei. Pandemia e de interes naţional iar difuzarea unor informaţii false e o problemă gravă şi de natură penală. Sper ca USR să nu închidă ideea de transparenţă şi să voteze înfiinţarea acestei comisii, altfel USR este părtaş la aceste falsificări”, a afirmat Marcel Ciolacu la finalul şedinţei partidului.

Chestionat dacă această cerere privind înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă vizează afirmaţiile lui Vlad Voiculescu, liderul PSD a răspuns: „Vizează declaraţii făcute de noi timp de un an de zile, faptul că s-au falsificat date ca să se poată ţine alegeri în România, nu cred că acest lucru nu a fost ştiut de Preşedintele României şi vizează şi postarea lui Vlad Voiculescu”.

Vezi și Cîțu condamnă oprirea metroului de către o mână de sindicaliști

„Primul care a sesizat că au fost falsificate datele a fost ministrul Sănătăţii. Ne-am spus domnul ministru foarte clar că nu s-au înregistrat 2 zile, iar focarele de epidemie au fost scoase din calcul. Sunt ferm convins că această Comisie de anchetă va afla adevărul şi sunt ferm convins că USR nu va dori să fie părtaş la manipulările din timpul Guvernului Orban”, a completat Ciolacu.

Dezastrul ecologic în România: actualul șef al Gărzii de Mediu din Ilfov a poluat râu Argeș

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele