Ciolacu vrea ca Orban să demareze suspendarea lui Iohannis

0
ciolacu iohanni

Marcel Ciolacu spune că PSD-iștii nu vor accepta să facă o propunere de premier dacă președintele Klaus Iohannis le va cere acest lucru.

 

Deși nimeni nu i-a solicitat o asemenea acțiune, președintele PSD a declarat că va refuza o eventuală propunere de a forma viitorul guvern, în cazul în care Executivul condus de Florin Cîțu va pica la moțiunea de cenzură de marți, pentru că au altă opțiune:

”Nu, nu vom face propunere de premier (dacă le va propune președintele Klaus Iohannis, n.red.). Opțiunea noastră e clară, vrem alegeri anticipate”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seară, la România TV.

Președintele PSD a mai spus că social-democrații nu vor iniția procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, dar că ”vor merge la suspendare” dacă Ludovic Orban va face acest lucru. Liderul social-democrat l-a ironizat pe fostul președinte PNL spunând că ”doar a constatat” că președintele a încălcat Constituția fără să ia nicio măsură.

Marcel Ciolacu a mai declarat că ”este foarte probabil” ca președintele Klaus Iohannis să îl propună pentru funcție de premier tot pe Florin Cîțu, în situația în care moțiunea de cenzură va trece. Ciolacu a mai spus că, la fel, se așteaptă la orice și în ce privește următoarele mișcări politice ale USR PLUS vorbind despre o eventuală împăcare a alianței cu PNL condus de Florin Cîțu.

PSD așteaptă ca Orban să ceară suspendarea lui Iohannis

Ciolacu spune că social-democrații nu vor iniția procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, dar că ”vor merge la suspendare” dacă Ludovic Orban va face acest lucru.

Liderul social-democrat l-a ironizat pe fostul președinte PNL spunând că ”doar a constatat” că președintele a încălcat Constituția fără să ia nicio măsură.

”Dacă Orban inițiază suspendarea, mergem la suspendare. Dar nu inițiază PSD. Dacă inițiază Orban, da. Am înțeles că are detalii, de ce ne spune jumătăți de adevăr? Să aflăm și noi cum se fac jocurile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele