Cioloș promite 300 de parlamentari

0

Dacian Ciolos a anunțat că USR-PLUS va pune în aplicare rezultatele referendumului din 2009 cu scopul de a avea un Parlament unicamercal și a ajunge la 300 parlamentari.

 

Referendumul consultativ este o sperietoare pentru toți parlamentarii dat fiind că jumătate dintre ei își vor pierde locul de muncă.

“Constitutia trebuie modificata, astfel incat sa nu mai asistam doar la certuri intre Parlament, presedinte, Guvern si sa ridicam din umeri cand vedem ca majoritatea din Parlament nu mai reprezinta oamenii si noi trebuie sa iesim in strada si iesim degeaba ca nu se pot face lucruri ca nu ne lasa Constitutia sau legea.

Cioloș vrea Parlament cu 300 de membri și dizolvarea automată a Parlamentului dacă referendumul de suspendare a președintelui României eșuează

Sunt multe lucruri, trebuie reformata administratia publica pentru ca deja vedem cat de ineficient este statul la foarte multe niveluri. Vom aplica 300 de parlamentari, alesii nu au nevoie de specii speciale sau de indemnizatii speciale”, a declarat Dacian Ciolos, prezent la Timisoara.

Referendum validat în 2009, Parlament unicamercal și 300 parlamentari

Referendumul a fost validat in 2009 de Curtea Constitutionala. Peste 6,7 milioane de romani au votat în favoarea unui parlament unicameral, cu maxim 300 de parlamentari. Prezenta la urne a fost de 50,95%, dar referendumul a fost unul consultativ, drept urmare ar trebui sa fie pus în practica prin intermediul Parlamentului.

Vezi care este purificatorul potrivit pentru casa ta

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele