Cioloş: E utilă organizarea referendumului. Dragnea a luat ostatic instituţiile statului, acum Guvernului

0

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat, luni, că este utilă organizarea referendumului pe justiţie odată cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai, precizând că partidul său are o echipă de lucru care lucrează la întrebarea pentru consultarea populară.

„Este utilă organizarea referendumul şi e un bun moment să se întâmple odată cu alegerile europarlamentare. Noi îl aşteptăm de doi ani de zile acest referendum. E o ocazie foarte bună ca românii să spună, aşa cum spun şi partenerii noştri europeni că nu vrem o ţară coruptă, condusă de oameni corupţi, ci o justiţie liberală. De asta e oportun să fie în aceeaşi şi cu alegerile pentru că statul de drept şi libertatea sunt valori europene”, a afirmat Dacian Cioloş, luni seară la Realitatea TV.

„Legea prevede că atunci când se organizează un referendum. Domnul Dragnea a declarat că nu vor modifica această lege. Sigur nu poţi să mai dai mare lucru pe ceea ce spune Dragnea. Întrebarea la referendum ar trebui să permită românilor să spună că nu mai vor hoţi şi condamnaţi la conducerea statului. Eu cred că putem găsi soluţii. Avem şi noi un grup care lucrează la aceasta, dar presupun că şi preşedintele are echipă care lucrează la acest lucru. Eu cred că pot fi găsite formule pentru ca românii să răspundă la acest lucru”, a completat Cioloş.

Fostul premier a mai spus că că liderul PSD Liviu Dragnea are o urgenţă să scape de justiţie, fapt pentru care a luat ostatic Guvernul, care legiferează prin ordonanţe de urgenţă.

„Există o urgenţă pentru domnul Dragnea să scape de justiţie. Asta e urgenţă pe care o vedem de doi ani încoace şi explică faptul că o majoritate parlamentară nu legiferează prin Parlament, ci prin decizia Guvernului. Dau OUG pe bandă rulantă pentru că e mult mai confortabil să pui cuţitul la gât miniştrilor şi să guvernezi aşa. Dl Dragnea a luat ostatic instituţiile statului, acum Guvernului”

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele