Cioroianu: Când Serghei Lavrov vorbește despre Holocaust, nu e întâmplător

0

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a spus recent că Hitler avea origini evreiești și că cei mai mari antisemiți sunt chiar evreii.

Vezi: Delir, Rusia acuză Israelul că sprijină neonazismul  

Yair Lapid l-a convocat pe ambasadorul rus la Tel Aviv pentru a clarifica situația

Ministrul israelian de externe, Yair Lapid, a reacționat imediat. El a spus că remarcile oficialului de la Moscova sunt de neiertat și l-a convocat pe ambasadorul rus la Tel Aviv pentru a clarifica situația.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov este un diplomat foarte abil, iar declarația sa cu care a șocat recent – că Hitler ar fi fost evreu și că cei mai mari antisemiți sunt chiar evreii înșiși – nu este deloc întâmplătoare, ci este un mesaj intenționat adresat Israelului, care a făcut ceva ce a deranjat Moscova, „probabil de conivență cu Statele Unite”, a comentat fostul ministru de externe Adrian Cioroianu.

„Părerea mea, sincer, este că Serghei Lavrov a trimis acum un mesaj intenționat la adresa statului Israel și cred că are legătură și cu reacția destul de dură a ministrului de externe al Israelului, care i-a răspuns foarte categoric, în prima zi după afirmații, ceea ce arată că nu rămâi dator. Dacă răspundea peste două-trei zile, în termen diplomatici, cum să spun, nu băgai în seamă și eventual te întreba un ziarist la o conferință de presă pe subiectul încălzirii globale. Dar faptul că i s-a răspuns în prima zi mie îmi dă de înțeles că de fapt, e vorba de ceva mai profund, Israelul a făcut ceva ce i-a deranjat pe ruși, probabil de conivență cu Statele Unite”, a comentat profesorul Adrian Cioroianu.

„Când Serghei Lavrov vorbește despre Holocaust nu e întâmplător, adică dacă-i pișcă pe israelieni spunând că cei mai mari antisemiți, „cum spun unii înțelepți evrei”, sunt evreii înșiși, credeți-mă că nu e despre Hitler și nu e despre Azov. E o poveste care are legătură cu fie au cerut ceva Israelului și nu a dat Israelul, fie Israelul, pe canale pe care, mă rog, nu le cunoaștem noi, face anumite lucruri care deranjează Rusia”, a conchis Adrian Cioroianu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele