Delir, Rusia acuză Israelul că sprijină neonazismul

3

Ministerul de Externe al Rusiei a acuzat, marţi, Israelul că sprijină ”regimul neonazist” şi ”alimentează antisemitismul” din Ucraina, acuzaţie care a intensificat disputa dintre cele două state, care a început odată cu afirmaţia ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit căreia Adolf Hitler avea origini evreieşti.

 

Israelul l-a criticat, luni, pe Lavrov şi a precizat că afirmaţia ministrului rus de Externe, formulată în momentul în care vorbea despre preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care este evreu, este o minciună ”de neiertat” care profanează victimele Holocaustului nazist.

Liderii mai multor naţiuni occidentale au denunţat declaraţiile lui Lavrov, iar Zelenski a acuzat Rusia că a uitat lecţiile celui de-al Doilea Război Mondial.

Ministerul rus a emis un comunicat în care se menţiona că declaraţiile ministrului israelian de Externe, Yair Lapid, sunt ”împotriva istoriei” şi ”explică în mare măsură de ce actualul guvern israelian susţine regimul neonazist de la Kiev”.

Moscova a reiterat punctul de vedere al lui Lavrov conform căruia originile evreieşti a lui Zelenski nu împiedică Ucraina să fie condusă de neo-nazişti.

Lavrov vorbește de pace, Zelensky cere oficialilor ruși să demisioneze

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele