premierul citu

Cîțu vrea implementarea programului ”România educată”

Alexandru Ionescu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a declarat că a venit momentul ca proiectul „România educată” să fie implementat, subliniind că acesta va avea finanţări din surse multiple, iar PNRR cuprinde oportunităţi de finanţare a unor proiecte de maximă importanţă pentru sistemul naţional de educaţie.

 

Şeful Executivului a participat la prima reuniune a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată”, context în care a anunţat şi faptul că pe 2 septembrie va avea loc o nouă reuniune în vederea pregătirii primelor acte normative.

„Este cel mai amplu proiect de reformă a educaţiei, ‘România educată’, dezvoltat de Administraţia Prezidenţială, proiect care reprezintă viziunea şi strategia de ţară în domeniul educaţiei în perspectiva 2030, susţinut, bineînţeles de programul de guvernare 2020-2024. De asemenea, operaţionalizarea proiectului ‘România educată’ a fost inclusă ca angajament în Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024”, a afirmat Florin Cîţu.

Premierul a adăugat că reformele preconizate prin proiectul „România educată”, combinate cu măsurile prevăzute în programul de guvernare, sunt armonizate cu recomandările specifice de ţară ale Comisiei Europene şi cu programul naţional de reformă.

„‘România educată’ este în PNRR – aş vrea să vă anunţ şi pe această cale că PNRR va fi aprobat la finalul lunii septembrie, deci, suntem în grafic şi cu PNRR-ul – şi programe operaţionale, buget central, bugete locale, parteneriate public-privat, fonduri nerambursabile, finanţări, contribuţii ale firmelor private. Deci surse de finanţare avem, avem acum o platformă, ‘România educată’, ştim foarte clar unde vrem să ajungem cu sistemul, este momentul să implementăm acest program”, a declarat Cîţu.

Şeful Executivului a adăugat că, de asemenea, sunt create premisele elaborării unui nou pachet legislativ.

Citeste si...  Programul Rabla Clasic va fi suplimentat cu 3.800 de vouchere în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei

Anul apicol este unul bun pentru producătorii de miere


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *