Clotilde Armand anunță că Primăria preia relația cu firmele de sortare a deșeurilor

0
clotilde armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand anunță că s-a ajuns la o soluție juridică ca primăria să plătească sortarea direct către firmele de sortare a deșeurilor. Acestea și-au exprimat clar decizia de a nu-și deschide porțile pentru compania Romprest atâta timp cât continuă să înregistreze restanțe la plăți.

 

„Am avut astăzi mai multe întâlniri la Prefectură cu sortatorii și dl. Prefect. Sortatorii au porțile închise pentru compania Romprest pentru că nu și-a plătit datoriile. Vineri și sâmbătă am lucrat împreună cu sortatorii să găsim soluția cea mai bună pentru ca Primăria Sectorului 1 să plătească datoriile Romprest direct spre aceștia”, a anunțat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 dezvăluie că la întâlnirea de luni au participat și reprezentanții Romprest (care se ocupă cu ridicarea deșeurilor menajere), care au refuzat în continuare propunerea ca administrația locală să le preia datoriile către sortatori și să facă plățile viitoare direct către aceștia.

„Vrem să plătim datoriile cuiva și respectivul nu este de acord. Alt șantaj, altă luptă, birocratică și stufoasă”, a relatat Clotilde Armand.

Citește și Sibiu: Câte un laptop pentru fiecare nota de 10 la Bacalaureat

Ea spune că împreună cu juriștii și firmele de sortare a deșeurilor s-a găsit totuși o soluție juridică pentru deblocarea situației.

Veși și Sebastian Burduja a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor

„Am găsit o variantă juridică prin care putem prelua datoriile companiei de salubritate și să plătim direct către sortatori. Mâine dimineață sperăm să finalizăm contractul și deschidem porțile sortatorilor. După cum vedeți, compania de salubritate nu face nici cel mai mic efort spre rezolvarea situației. Și gunoiul este neridicat chiar dacă este plătit la zi! Dar nu e nimic”, a spus Clotilde.

Aceasta mai arată că Romprest a sabotat doar Primăria Sectorului 1, pentru că deșeurile produse de alți agenți economici ar fi fost cărate fără problem către sortare.

„Avem confirmarea de la sortatori că Romprest a dus la sortare până acum gunoiul de la agenții economici. Aceștia au contract separat cu operatorul de salubritate! Nu de la populație. Pe banii plătiți de primărie. Această acțiune se numește deturnare de fonduri”, relatează Clotilde Armand.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele