Clotilde l-a învins pe Pâslaru pentru șefia USR Plus Sector 1

0
pislaru clotilde usr plus

Clotilde Armand (USR) a câștigat alegerile pentru șefia organizației de partid USR PLUS din Sectorul 1, cu circa 70 de voturi în avans față de competitorul ei, europarlamentarul Dragoș Pâslaru (Plus), după cum indică numărătoare voturilor care s-a finalizat luni seara.

Alegerile interne din USR PLUS au avut loc duminică, exprimându-și votul aprope 1000 de membri cu drept de vot.

Vezi și Clotilde are contracandidat la șefia USR-Plus Sector 1: Europarlamentarul Dragoș Pîslaru

După fuziunea celor formațiuni USR și PLUS, în toate filialele din țară ale celor două formațiuni politice au loc alegeri interne pentru desemnarea de conduceri unice.

Desemnarea de noi lideri în organizațiile USR-PLUS din țară reprezintă o miză importantă în contextul în care este așteptat marele Congres USR PLUS pentru alegerea unui singur președinte de partid.

Vezi și Cioloș vrea ca el și Barna să nu mai candideze la șefia USR-Plus

Dacian Cioloș, i-a propus liderului USR, Dan Barna, să se dea amândoi la o parte din cursa pentru șefia partidului cu argumentul că astfel ar fi evitate tensiunile interne dintre cele două partide proaspăt fuzionate, au declarat pentru G4Media.ro surse din cele două partide.

Potrivit acestora, propunerea lui Cioloș a stârnit nemulțumiri majore în USR, care consideră propunerea liderului Plus ”de neacceptat”. Propunerea a fost interpretată și ca o fugă de competiție din partea lui Dacian Cioloș, care s-ar teme că ar putea pierde șefia partidului.

Dan Barna și-a anunțat public, la începutul lunii, intenția de a candida la șefia noului partid rezultat din fuziunea USR Plus. Dacian Cioloș a ezitat până acum să-și anunțe candidatura, însă la sfârștiul anului trecut a declarat că nu exclude o candidatură la prezidențiale în 2024.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele