Coaliția nu se lasă până nu o demite pe șefa DNA

0
- Reclama -

 

Tudorel Toader și Viorica Dăncilă se vor întâlni la începutul acestei săptămâni pentru a discuta despre revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Justiției, care a mai precizat că va da „forma finală” sesizării care va fi depusă la Curtea Constituţională (CCR) după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins solicitarea de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a lui Kovesi.

Coaliția PSD-ALDE continuă razboiul cu șefa DNA. Ministrul justitiei continuă încercările revocare din funcție a șefei DNA cu toate că nici o altă instiutiţie nu s-a pozitionat de această parte. Președintele Klaus Iohannis a fost foarte ferm în ultima sa delarație de la începutul săptămânii trecute presă la Palatul Cotroceni spunând că nu există motive pentru revocarea șefei DNA. În ciuda faptului că teoretic subiectul a fost închis odata cu răspunsul preşedintelui, pare că în continuare scopul principal al guvernarii să rămână războiul cu ‘statul paralel”.

„SesizareaCurţii este în lucru. Noi, la minister, i-am dat o formă pe care trebuie să o modificăm pentru că este normal să ne raportăm şi la raportul făcut de dânsul. Vom integra şi argumentele dânsului. Luni mă întâlnesc cu doamna prim-ministru, îi dau forma finală a proiectului de sesizare a CCR”, a afirmat Tudorel Toader, potrivit stiripesurse.ro. Întrebat ce părere are despre afirmația lui Iohannis cum că argumentele invocate în cererea de revocare au fost subiective, Toader a răspuns ironic: „Şi pentru dânsul (pentru preşedintele Klaus Iohannis – n.r., ca pentru orice român, este acelaşi drept al libertăţii de exprimare”.

Citește și Procurorii DNA au descins la locuinţa fostului ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu

Râmâne totuși întrebarea până în ce limită a penibilului sunt gata să meargă actuala coaliție doar pentru a își duce propriile ambiții (care nu folosesc sub nici o forma cetațeanului de rând) până la capăt. Acest război strict personal care nu mai are nici o logică și nici un argument, mai ales după răspunsul șefului statului categoric cu privire la șefa DNA de săptămâna trecută.

- Reclama -

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele