Comisarul european al Justiţiei critică Ungaria

1

Uniunea Europeană a ”îngheţat” averi ale unor personalităţi ruse în valoare de 14,5 miliarde de euro, în cadrul sancţiunilor impuse Rusiei din cauza Războiului rus din Ucraina, însă mai multe ţări – între care şi Ungaria – nu au contribuit la acest efort, critică un comisar european.

 

”Trebuie să exercităm presiuni foarte puternice” asupra Ungariei, deoarece ”putem presupune că legăturile foarte apropiate cu Rusia o împiedică, poate, să acţioneze”, a denunţat duminică, într-un interviu la postul francez de televiziune LCI, comisarul european al Justiţiei, Didier Reynders.

Ungaria a blocat averi ruse în valoare de ”un pic peste 3.000 de euro”, a precizat el.

Premierul naţionalist ungar Viktor Orban a ţesut, în ultimii ani, legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin, iar această colaborare şi a menţinut această colaborare în ciuda faptului că acesta a invadat Ucraina.

Ungaria susţine aderarea României la Spaţiul Schengen

Budapesta a anunţat în august un acord cu gigantul rus Gazprom în vederea unor livrări suplimentare de gaze naturale, în timp ce celelalte state membre UE sunt afectate de o reducere puternică a cantităţii de gaze naturale ruse furnizată.

Guvernul ungar cooperează şi cu conglomeratul rus Rosatom în construcţia a două noi reactoare nucleare.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele