UPDATE: Congres PSD: ”justiţia trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid”

Ciolacu: Viitorul PSD înseamnă criterii de performanţă pentru cei care ocupă funcţii publice

0

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a criticat discursul lui Marcel Ciolacu, care a spus că ”a trecut vremea tătucilor”, și a subliniat că printre șefii PSD au fost și Ion Iliescu, și Adrian Năstase și le-a spus colegilor săi ”să își măsoare înălțimea”.

 

Gest inconștient: Baronii PSD din Moldova, împreună cu Dăncilă, vor respingerea legii carantinei

Baronul PSD, Buzatu nu a fost aplaudat de colegi. Familia Buzatu este toată angajată la stat. Soția baronului este un parlamentar care nu credea în COVID-19, iar băiatul este angajat secretar de stat.

Știre inițială

Reconstrucţia PSD a început, iar astăzi se decide viitorul social-democraţiei din România, a declarat la congresul extraordinar al formaţiunii, șeful interimar, Marcel Ciolacu.

„România are nevoie de o stângă puternică. (…) Astăzi, doar PSD reprezintă stânga românească şi valorile sale. Vrem să rămânem un partid conservator, care se uită mai degrabă în spate, în trecut, sau vrem să ne transformăm într-un partid modern, care se uită în viitor spre progres? Societatea românească s-a schimbat. La fel, şi aşteptările românilor. Vrem să ascultăm dorinţele oamenilor şi nevoile lor de astăzi sau vrem să rămânem prizonierii vechilor metode de a face politică? PSD va continua să-i apere pe bunicii noştri, pe cei vulnerabili, pe mame şi pe copii, pe tinerii care sunt la început de drum. Dar trebuie să privim şi mai departe. Să fim aproape de toţi românii din clasa de mijloc!”, a afirmat Ciolacu la congresul PSD.

Liderul interimar al PSD a adăugat că au existat cazuri în care „munca” social-democraţilor a fost „irosită” de cei care au crezut că pot folosi PSD „ca pe o cheie la uşile justiţiei”.

Casoteca și SHARP fac echipă bună în contextul pandemiei de coronavirus

„Sunteţi mulţi care aţi muncit enorm în partid. Aţi avut, la fel ca şi mine, rezultate bune. Aţi construit, la fel ca şi mine, organizaţii puternice. Dar au fost cazuri când munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la uşile justiţiei. Nu ei sunt PSD! Ei aparţin trecutului. Astăzi, trebuie să ne rupem de acest trecut!”, a adăugat liderul social-democrat.

Ciolacu a subliniat că „justiţia trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administraţiei prezidenţiale”.

Ciolacu vrea dezvoltarea colaborării cu familia social-democrată din Europa

„Reforma justiţiei trebuie făcută de către profesionişti, de magistraţi, de CSM, de asociaţiile profesionale. O spun cu toată răspunderea, conştient că poate pierd voturile unora care văd lucrurile altfel. În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiţia acolo unde îi este locul – în sala de judecată. Astăzi, suntem hotărâţi să lăsăm greşelile trecutului în spate, acolo unde le este locul. Astăzi, decidem viitorul social-democraţiei din România! Reconstrucţia PSD a început. Viitorul PSD este legat de apărarea valorilor în care credem: solidaritate, echitate şi şanse egale pentru toţi. Viitorul PSD înseamnă criterii de performanţă pentru cei care ocupă funcţii publice”, a arătat Ciolacu.

El a făcut referire şi la modernizarea partidului, la dezvoltarea colaborării cu familia social-democrată din Europa, a cerut toleranţă zero, pentru viitorul PSD, faţă de corupţie şi abuzuri şi a subliniat că este nevoie de promovarea oamenilor integri, competenţi.

„Viitorul PSD înseamnă o strânsă colaborare cu familia social-democrată europeană. (…) Aceasta este calea noului PSD, calea unui partid de stânga modern european, cu privire spre viitor şi atent la nevoile cetăţenilor!”, a concluzionat liderul interimar al PSD.

Maher, mâncarea libaneză și ”o masă copioasă”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele