Gest inconștient: Baronii PSD din Moldova, împreună cu Dăncilă, vor respingerea legii carantinei

Marcel Ciolacu a susținut că legea carantinei este necesară și că Parlamentul trebuie să o adopte

0

Gest cu adevărat criminal, dacă sursele spun adevarul, în cazul baronilor PSD din Moldova, de oprire a legii carantinei care s-a blocat în Senat.

 

Informațiile obținute de presă arată că în ședința CExN al PSD baronii din Moldova, în frunte cu Dumitru Buzatu și Ionel Arsene au cerut respingerea legii carantinei, blocată momentan în Senat, pentru a fi „de partea poporului”. Printre cei care s-au opus adoptării legii s-a numărat și fostul premier Viorica Dăncilă.

Aceștia au cerut insistent depunerea moțiunii de cenzură cât mai repede.

„Curentul majoritar susține legea carantinei”, mai spun sursele citate.

Nu vreau să mă trezesc în situaţia în care dumneavoastă sau familia dumneavoastră să fim luaţi de pe stradă de poliţia medicală”, a declarat Ionel Arsene, liderul PSD Neamț, la finalul ședinței CEx de luni.

De asemenea, în ședință, a fost susținută ideea că legea nu trebuie să sufere modificări semnificative în Senat față de variantă adoptată de Camera Deputaților, pentru că ar exista riscul ca actul normativ să fie declarat neconstituțional de Curte.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut în ședință că legea carantinei este necesară și că Parlamentul trebuie să o adopte.

Baronii și Dăncilă nu vor lege

La finalul ședinței, votul a fost unul covârșitor în favoarea adoptării de către Parlament a acestei legi. Au fost 40 de voturi pentru și doar 8 voturi împotrivă.

Împotriva legii a votat și fostul premier, Viorica Dăncilă.

Persoanele care nu au repectat carantina tot pot fi sancționate

Luni ar trebui reluate dezbaterile la proiectul de lege, în condițiile în care autoritățile nu au instrumentele necesare pentru a izola persoanele infectate cu noul coronavirus.

„Amânarea adoptării legii înseamă o creștere dramatică a riscului de infectare cu COVID-19. În totate țările democratice din lume autoritățile au la dispoziție carantina, izolarea și posibilitatea de a trata pacienții sub control medical”, a spus sâmbătă premierul Ludovic Orban.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele