De la fortăreață, la grupul de prietenie cu Brazilia. Liviu Dragnea

0

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, componenţa noilor grupuri parlamentare de prietenie cu statele lumii. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va face parte din grupul de prietenie cu Brazilia, iar Victor Ponta a preluat conducerea grupului de prietenie cu Turcia.

În legislatura 2012-2016, au funcţionat 91 de grupuri parlamentare de prietenie, iar în noua legislatură au fost înfiinţate încă trei grupuri: cu Republica Democrată Congo (la solicitarea PSD), cu Republica Senegal (la solicitarea preşedintelui Adunării Naţionale a acestui stat) şi cu Zambia (la solicitarea PSD). Astfel, în total vor funcţiona 94 de grupuri parlamentare de prietenie.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, va activa în cadrul grupului de prietenie cu Brazilia. În legislatura trecută, Dragnea a fost şi preşedintele acestui grup, care acum este condus de social-democratul Dumitru Chiriţă, scrie News.ro.

Fostul premier Victor Ponta va conduce grupul de prietenie cu Turcia, după ce în legislatura trecută a fost membru al grupurilor cu Japonia şi Mongolia.

Fostul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu, va fi preşedintele grupului de prietenie cu Republica Cuba.

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, va conduce grupul de prietenie cu Kazahstan.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele