Consilieri generali PSD, acuzaţii de “tunuri imobiliare” la adresa Gabrielei Firea

0

Consilierii generali Orlando Culea și Daniela Dragne acuză, într-o scrisoare deschisă adresată primarului Capitalei, Gabriela Firea, un „tun imobiliar” și „ilegalități” aflate pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe a Consiliului General al Municipiului București.

„Văzând ordinea de zi a a ședinței Consiliului General al Municipiului București, ce va avea loc în ziua de 22.11.2018, avem senzația că a sosit Black Friday pentru companiile municipale ale Primăriei Municipiului București. Se alocă, din nou, peste 100 milioane lei, către o serie de companii care generează doar pierderi, în vederea măririi capitalului social al acestora. Avem senzația că Primăria a devenit un “El Dorado” al banilor publici care sunt “donați” către aceste companii, indiferent cât cer, chiar dacă nu au rambursat nimic din împrumutul primit de la PMB în urmă cu un an, pentru că nu au realizat decât pierderi. Practic, prin mărirea capitalului social, se plimbă banii municipalității către companii care vor “restitui” împrumuturile din aceste sume”, scriu consilierii generali PSD Orlando Culea și Daniela Dragne, într-o scrisoare deschisă adresată primarului Capitalei, Gabriela Firea, potrivit documentului trimis redacţiei STIRIPESURSE.RO.

În document, consilierii generali mai susțin că noua rectificare bugetară ridică semne de întrebare.

„De asemenea, nouă rectificare bugetară venită la nici o lună de la ultima rectificare, ridică o serie de semne de întrebare. Se dă impresia că se urmărește “o lovitură” pe ultima sută de metri. De exemplu, se reduce bugetul Societății de Transport București cu 24,5 milioane lei, dar se suplimentează bugetul pentru recreere și alte activități culturale cu 33 milioane lei; se reduce bugetul RADET cu 7,8 milioane lei, dar infrastructura acestei regii este în avarie, punând în pericol cetățenii Bucureștiului, în pragul iernii; se reduce bugetul de la protecție civilă și protecție contra incendiilor cu 6,6 milioane lei și se aloca 45 milioane lei pentru achiziții de imobile monumente istorice. Nu în ultimul rând, este prevăzută o reducere de 28,6 milioane lei a bugetului alocat pentru protecția mediului. Din aceste exemple reiese grijă Gabrielei Firea pentru cetățenii bucureșteni, pe care susține că îi iubește”, mai prevede scrisoarea.

Cei doi consilieri generali acuză și un „tun imobiliar marca Firea”.

„Un alt tun imobiliar marca Firea se află pe ordinea de zi a ședinței din 22.11.2018. Se dorește achiziționarea unui subsol din stradă Batiștei (actual restaurant Burebista), care a fost vândut de Primăria sectorului 2 în anul 2005, în bază Legii nr. 550/2002, cu sumă de 125.000 USD. Acum urmează a fi achiziționat cu sumă de 1.250.000 Euro! Mai mult, imobilul este grevat de ipoteci de peste 600.000 Euro! De aceea nici nu se prezintă extrasul CF. Având în vedere aceste ilegalități aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București, ce va avea loc în ziua de 22.11.2018, vă solicităm cu fermitate ca în calitatea dumneavoastră de Președinte interimar al Organizației PSD București (încă), să convocați de urgență o ședința cu toți consilierii generali și locali (lucru pe care nu l-ați făcut niciodată), în vederea discutării și prezentării poziției partidului nostru, față de proiectele care se află pe ordinea de zi a ședinței. Puteți face acest lucru, măcar în al doisprezecelea ceas al interimatului dumneavoastră la Organizația PSD București”, potrivit sursei citate.

Citește și Gabriela Firea, mesaj către Liviu Dragnea: “Nu mă poți bloca! Nu mă dau bătută! Eu mă lupt ca să salvăm partidul”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele