Coreea de Nord îl avertizează pe Trump: Suntem pregătiţi de dialog sau de confruntare

0

Ministrul de externe nord-coreean Ri Yong Ho a declarat că Phenianul este pregătit atât pentru dialog cât şi pentru confruntare cu SUA, informează Agerpres, care citează Reuters.

Negocierile americano-nord-coreene au fost blocate în urma eşecului celui de-al doilea summit dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, desfăşurat în februarie, la Hanoi.

Trump şi Kim s-au întâlnit cel mai recent în luna iunie, în zona de demarcare dintre cele două Corei, unde au căzut de acord să reia negocierile, ceea ce deocamdată nu s-a întâmplat.

„Dacă Statele Unite încă visează să obţină totul prin sancţiuni, trebuie fie să le lăsăm să viseze sau să spulberăm acest vis”, a declarat Ri.

„Suntem pregătiţi atât pentru dialog cât şi pentru confruntare. Dacă SUA încearcă să ne confrunte cu sancţiuni şi nu renunţă la atitudinea confruntaţionistă, este un calcul greşit”.

Ri l-a acuzat pe secretarul de stat american Mike Pompeo că aruncă „umbre întunecate” asupra convorbirilor dintre SUA şi Coreea de Nord, susţinând că şeful diplomaţiei americane este interesat mai mult de propriile ambiţii politice decât de actuala politică externă a ţării sale.

Sursa: Agerpres

Citeşte şi Huawei pierde aproximativ 10 miliarde de dolari din cauza lui Trump

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele