Huawei pierde aproximativ 10 miliarde de dolari din cauza lui Trump

0

Huawei Technologies a anunţat că impactul restricţiilor comerciale americane va fi sub nivelul estimat iniţial, respectiv veniturile din acest an ale diviziei de smartphone-uri ar putea fi mai mici cu circa 10 miliarde de dolari.

Afacerile de 100 de miliarde de dolari ale Huawei au fost grav afectate începând cu luna mai, când Washingtonul a inclus compania, al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, pe o listă neagră, măsură care riscă să îi blocheze accesul la componente şi tehnologie americană.În prima evaluare a impactului restricţiilor, directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, afirmase că veniturile vor fi mai mici cu 30 de miliarde de dolari.

”Se pare că impactul va fi mai mic. Dar va trebui să aşteptaţi până la rezultatele financiare care vor fi anunţate în martie”, a spus Eric Xu, vicepreşedintele Huawei, într-o conferinţă de presă la Shenzhen, pentru prezentarea noilor cipuri care folosesc inteligenţă artificială.

Grupul pentru produse de consum al Huawei, care include divizia de smartphone-uri şi care dezvoltă un sistem de operare propriu, în eventualitatea în care compania nu va mai beneficia de actualizarea aplicaţiilor pentru Android, evoluează mai bine decât s-a crezut iniţial, a spus Xu.”Este posibil să aibă loc o scădere (a vânzărilor) de peste 10 miliarde de dolari”, a adăugat Xu. Grupul pentru produse de consum al Huawei a raportat în 2018 venituri de 349 de miliarde de yuani.

Citește și: PSD are astăzi un congres mai mic, aşa cum e şi partidul

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele