
1.365 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează, joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.
Până joi, pe teritoriul României au fost confirmate 91.256 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
Un număr de 39.275 de persoane au fost declarate vindecate şi 11.619 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.
Începerea școlii va crește numărul cazurilor de COVID-19
Potrivit GCS, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.876.063 de teste. Dintre acestea, 23.973 au fost efectuate în ultimele 24 de ore – 14.760 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 9.213 – la cerere.
De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate şi rezultatele a 2 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore şi transmise până la data de 3 septembrie.
Noi reinfectări în România
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Ploieşti, că la nivelul ţării există „câteva” cazuri de reinfectare cu noul coronavirus, care în acest moment sunt studiate de specialişti.
„Se discută la nivelul grupurilor ştiinţifice reinfectări în contextul unor posibile tulpini noi apărute. (…) Sunt câteva cazuri care au fost declarate (în România n.r.), dar în acest moment le studiem”, a spus Tătaru.
Totodată, ministrul a reiterat faptul că România este acum în cea de-a doua fază a primului val pandemic, pe un platou care speră să poată fi menţinut în condiţiile în care luna septembrie va fi una aglomerată şi grea, din cauza începerii anului şcolar, a alegerilor, dar şi a reîntoarcerii românilor din concedii.
„Suntem în cea de-a doua fază a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper să îl menţinem în contextul unei luni septembrie destul de aglomerate şi cu o creştere pe care preconizăm sperăm noi mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Ne pregătim pentru o lună destul de grea atât pentru cei care gestionăm (…), cât şi pentru cei care vor contribui la menţinerea unei stări sau a unei situaţii pe care să o putem controla”, a mai spus ministrul Sănătăţii.