Coronavirus poate persista în aer şi infecta astfel oamenii

239 de cercetători din 32 de ţări evidenţiază dovezi care demonstrează că virusul poate fi prezent şi în particule cu dimensiuni mult mai mici

0
infectii
- Reclama -

Peste 200 de cercetători susţin că există dovezi conform cărora coronavirus poate persista în aer şi infecta astfel oamenii, motiv pentru care au lansat un apel către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în vederea revizuirii recomandărilor, relatează Reuters.

 

Potrivit OMS, boala provocată de coronavirus se răspândeşte cu precădere de la o persoană la alta prin picături expulzate din nas sau din gură când un bolnav de COVID-19 tuşeşte, strănută sau vorbeşte.

Într-o scrisoare deschisă adresată OMS, bazată pe un studiu pe care cercetătorii intenţionează să îl publice săptămâna aceasta, 239 de cercetători din 32 de ţări evidenţiază dovezi care demonstrează că virusul poate fi prezent şi în particule cu dimensiuni mult mai mici, ce persistă în aer şi pot infecta oamenii.

OMS nu a răspuns încă la solicitarea Reuters de a comenta.

- Reclama -

Fie că este transportat prin picături mari care călătoresc în aer după un strănut, fie prin picături mult mai mici expirate ce pot persista în spaţii închise, coronavirusul este purtat pe calea aerului şi poate infecta oamenii după ce acestea sunt inhalate, au indicat oamenii de ştiinţă.

OMS a precizat însă că dovezile conform cărora virusul ar fi transmis pe calea aerului nu sunt suficient de convingătoare, notează NYT. ”Mai ales în ultimele două luni, noi am susţinut de mai multe ori că transmiterea pe calea aerului este posibilă, dar cu certitudine nu este susţinută de dovezi solide sau măcar clare”, a declarat Benedetta Allegranzi, director tehnic pentru prevenirea şi controlul infecţiilor în cadrul OMS, citată de NYT.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele