Costel Alexe, inculpat într-un dosar al DNA, ”are încredere în justiţie”

0
Costel Alexe
Costel Alexe

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, spune, după ce DNA a anunţat inculparea acestuia în dosarul privind numirea unui consilier al său în funcţia de director interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici”, că are încredere în justiţie şi va fi la dispoziţia organelor de anchetă pentru că nu are nimic de ascuns.

Alexe a fost pus sub inculpare de procurorii anticorupţie în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu numirea unui consilier al său, Vlad Baba, în funcţia de director interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici”.

Vezi și Video: Mama lui Costel Alexe a cumpărat o casă în Iași construită pe un teren concesionat de un primar PNL

În acest dosar se desfăşoară cercetări în legătură cu modalitatea în care Vlad Baba a fost numit manager în condiţiile în care acesta nu ar fi îndeplinit condiţiile legale de ocupare a acestei funcţii de conducere.

Ce spune comunicatul DNA

Procurorii de la Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă Costel Alexe sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi faţă de Radu-Gabriel Apetrei, şef Serviciu resurse umane şi salarizare din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de Vlad Baba, consilier la cabinetul preşedintelui CJ Iaşi, detaşat ca manager interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici”, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Faţă de Baba, arată DNA, s-a extins urmărirea penală şi pentru infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii, toate sub forma instigării.

Și primarul Iașului are probleme cu legea, vezi aici: UPDATE, declarațiile lui Chirică: Percheziţii DNA la Primăria Iaşi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele