COTAR: Vor urma proteste

0

Transportatorii nu se regăsesc de niciun fel în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), în cadrul unei conferinţe.

 

Transportatorii ameninţă cu proteste, nemulţumiţi de faptul că nu sunt consultaţi înainte de introducerea de noi reglementări care le vizează activitatea. Aceştia spun că autorităţile urmăresc ”Uberizarea” României şi că sunt hărţuiţi de autorităţile de control fiscale.

”Când sunt derapaje, noi trebuie să ne căutăm dreptatea. Aşa cum există acest Plan de Rezilienţă şi Redresare, unde noi nu ne regăsim de niciun fel, ziariştii trebuie să se întrebe următorul lucru: există un plan undeva de distrugere a firmelor de transport cu capital românesc? Să ştim şi noi dacă cumva se urmăreşte ca transportatorii cu capital românesc integral trebuie să fie distruşi”, a spus Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Vineri, 18 iunie, între 14:00 şi 17:00, transportatorii de marfă din mai multe centre economice ale României vor circula cu viteză redusă pe cele mai importante artere de trafic din ţară.

”Această acţiune este pornită mâine de către transportatori, cărora le-a ajuns cuţitul la os. Aceste proteste vor urma. Aşa cum am fost – şi trebuie să ţină foarte bine minte Guvernul – RCA-ul din 2017 – unde ne-am unit cu toţii, aşa ne vom uni şi acum, pentru că problemele sunt foarte multe. Transportatorii cu activităţi conexe aduc peste 18% din PIB-ul României, sunt bani foarte mulţi”, a spus Ştefănescu.

La tribunal birjar, COTAR a fost dat în judecată

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele