Revolut: Mai puțin de jumătate dintre tinerii români economisesc lunar

0

Aproape jumătate dintre tinerii români, (47,57%), cu vârsta cuprinsă între 18 și 38 de ani, economisesc în mod constant, în timp ce 17,11% nu reușesc deloc să pună bani deoparte, reiese dintr-un studiu realizat de Revolut.

Revolut a analizat obiceiurile de economisire ale tinerilor din România și din alte țări europene în cadrul unui studiu desfășurat pe un eșantion de peste 11.000 de respondenți, dintre care 3000 de români.  

Peste 70% dintre tinerii din România susțin că le face plăcere să își gestioneze finanțele personale, deși majoritatea (61,45%) își face griji cu privire la viitorul financiar și consideră că este dificil să strângă bani în mod frecvent. Conform datelor înregistrate, cei mai mulți ”millennials” economisesc utilizând conturi de economii (47,95%) și numerar (23,22%), în timp ce numărul celor care aleg variante precum acțiuni, obligațiuni și fonduri mutuale nu depășește 6%.

Cei care reușesc să economisească strâng bani pentru vacanțe (38,26%), pentru a achiziționa o locuință (22,27%) și pentru cheltuieli neprevăzute (10,67%). Peste 6% fac acest lucru pentru un autoturism sau pentru a cumpăra diferite dispozitive, iar procentul celor care pun lunar sume de bani într-un cont pentru copii este de 5,68%. 

Cum vede generația ”millennials” din România și pensia.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele