Cozmin Gușă susţine că Dragnea rămâne singurul prezidențiabil și va fi achitat

0

Consultantul politic Cozmin Gușă a explicat, la Realitatea TV, care sunt implicațiile care amânarea sentinței în procesul în care Liviu Dragnea este condamnat, în primă instanță, la trei ani și șase luni de închisoare.

„Să facem o mică recapitulare. Astăzi și ieri toată lumea discuta despre o sigură miză care ar fi fost amânarea sau încheierea procesului, respectiv cu rămânerea în pronunțarea a judecătorilor. Amânarea reprezintă o victorie pentru Liviu Dragnea. Apoi, impresia cu care am rămas este că evenimentul s-a încheiat cu scandări puternice: Dragnea președinte. Este un element important”, a spus Cozmin Gușă.

”Un lucru decisiv este că amânarea s-ar fi obținut tocmai prin demersul DNA, care pe niște excepții de neconstituționalitate a dat posibilitatea legală judecătorilor să poată să dea un nou termen care vine exact la finalul acestei campanii electorale. Detaliul cu 1 iunie și cu pensionarea unei judecătoare contează și el foarte mult. De fapt, ce vreau să înțelegem este că prin acest proces și prin judecarea lui la finalul campaniei electorale Liviu Dragnea și ai săi își asigură ingredientele unei campanii de comunicare publică care în mod clar va convinge electoratul lor. Rețineți ce a spus Liviu Dragnea în fața instanței, lucru pe care doi sau trei colegi ai săi din PSD le-au repetat: dosar politic.

Citeşte şi Băsescu crede că Vâlcov este un „rebut moral”

Sigur că dosarul lui Dragnea nu este unul politic, dar el în timpul campaniei electorale și a discuțiile care încep de astăzi și vor continua până pe 20 mai, el va deveni un dosar politic pentru că așa se va comunica că este. La televiziunile care nu au o atitudine nefavorabilă în ceea ce-l privește pe Dragnea, ba chiar dimpotriva îl laudă, vom afla din acest moment că liderul care conduce campania PSD, respectiv Liviu Dragnea este victima unui dosar politic, nu le-a cunoscut pe angajate, nu avea cunoștință. Acestea sunt elementele de comunicare care lui Dragnea o să îi asigure un parcurs normal și, atenție, aici va interveni și capacitatea de mobilizare a PSD-ului”, a detaliat consultantul politic.

Conform acestuia, nu este este foarte greu de priceput, iar treaba cu CCR, dacă nu se va solda cu o nouă amânare, va putea să lămurească într-un fel sau altul deciziile în cazul completurilor de trei judecători.

”Dacă se merge pe varianta de dosar politic și pe forța partidului în societatea românească, atunci probabil că varianta de calcul pentru Dragnea și lansarea lui la prezidențiale în timpul campaniei este achitarea lui chiar în fața completului”, a completat consultantul politic.

Cozmin Gușă a mai spus că în România nu s-a discutat niciodată serios cât de tare a fost “hărtănită” sau “martelată” justiția, nu doar în ultimii doi ani, ci mai ales în ultimii 15 ani.

Potrivit acestuia, la mitingul de la Înalta Curtea, la fel ca și la mitingul de la Craiova, nu a existat alt ordin pe unitate decât să se scandeze ”Dragnea președinte”.

Citeşte şi ACTUALIZARE: S-au încins spiritele, iar Dragnea trage de timp la ÎCCJ

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele