ACTUALIZARE: S-au încins spiritele, iar Dragnea trage de timp la ÎCCJ

0

AMÂNARE! Dragnea scapă de o decizie finală pentru o lună: 20 mai!

Dragnea și-a terminat depoziția, iar avocații săi încearcă să amâne decizia celor 5 judecători de la ÎCCJ invocând (necesitatea) așteptarea deciziei Curții Constituționale.

CCR ar trebui să decidă pe 19 aprilie dacă completul de trei (3) judecători care l-a condamnat pe liderul PSD la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare a fost constituit legal.

Text inițial

Liviu Dragnea ar putea fi ultimul termen al procesului în care liderul PSD a fost condamnat, anul trecut, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. A fost o decizie luată de un complet de trei judecători, complet pe care Liviu Dragnea l-a contestat la Curtea Constituţională prin ”lacheul” său, Florin Iordache, supranumit ”altă întrebare”. 

Hotărârea finală ar trebui luată de judecători până la 1 iunie, când unul dintre magistraţii care judecă apelul iese la pensie.

Bătaie pentru penalul Dragnea

Trei persoane au fost duse la audieri la Secția 1 de poliție. Aceștia au fost agresivi cu jurnaliștii și inclusiv cu jandarmii. Dintre sutele de persoane acolo, majoritatea sunt susținători ai PSD.

Au fost luate măsuri speciale de siguranţă la Înalta Curte de Casație și Justiție, în ziua în care procesul lui Liviu Dragnea ar putea ajunge la final.

Jandarmii au montat garduri pe trotuar pentru a împiedica eventualii protestatari. Inițial, jandarmii au montat garduri de protecție și în ușa instituției, pentru ca să le ridice când jurnaliștii au pus întrebări.

Citește și CCR amână din nou decizia privind completurile de trei judecători de la Curtea Supremă: Ultimul termen în dosarul lui Dragnea

Sute de oameni se află acum acolo, liderul PSD făcându-și cu greu loc printre ei, fiind flancat de jandarmi dar și de susținături PSD (bărbatul în sacou bej)

În momentul în care Liviu Dragnea a ajuns acolo s-a produs o încăierare. Jandarmii l-au flancat pe liderul PSD în clădire. Potrivit relatărilor de la fața locului, unele persoane au aruncat cu apă.

O persoană a fost ridicată de jandarmi. Nu se știe în acest moment dacă este un susținător al PSD sau un protestatar. Străzile din jur sunt blocate.

Dragnea trage de timp!

Ședința de judecată a fost suspendată pentru jumătate de oră, deoarece Liviu Dragnea a recuzat un judecător, potrivit informațiilor Digi24. Este vorba despre judecătoarea Simona Enceanu. Avocatul liderului PSD a invocat faptul că a citit pe internet că soțul acestei ar fi „un propagandist PSD pe Facebook”.

Un alt complet deliberează în acest moment dacă acceptă recuzarea cerută de apărătorii lui Liviu Dragnea.

Ceilalți judecători din complet sunt: Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Rodica Aida Popa.

Voci din PSD susțin că dacă Dragnea va fi condamnat azi, Premierul Dăncilă va deveni Șef al PSD!

Citește și Un SUV de 40 de mii de euro: BMW, Mitsubishi sau Mazda

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele