CCR amână din nou decizia privind completurile de trei judecători de la Curtea Supremă: Ultimul termen în dosarul lui Dragnea

0

Curtea Constituțională a decis să amâne pentru data de 19 aprilie pronunțarea deciziei privind  sesizarea făcută de Florin Iordache privind constituirea completurilor de 3 judecători de la Instanţa Supremă. 

Decizia  este capitală pentru Liviu Dragnea, deoarece procesul angajărilor fictive, în care a fost condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni cu executare, poate fi reluat de la zero. Pe 15 aprilie este și ultimul termen în dosarul Bombonica. După această dată, instanța rămâne în pronunțare, adică sentința definitivă ar urma să fie dată cel târziu în luna mai.

CCR trebuia să pronunțe miercuri decizia referitoare la sesizarea lui Florin Iordache privind existenţa unui conflict juridic pe tema completurilor specializate în corupţie.

Decizia așteptată miercuri a fost amânată pentru joi, la ora 10. Potrivit presei, amânarea a fost stabilită pentru că judecătorul raportor, Petre Lăzăroiu ar avea probleme de sănătate.

Lăsat timp de o săptămână la conducerea Camerei Deputaților, Florin Iordache a trimis, la finalul lunii martie, sesizarea la CCR, prin care a cerut constatarea unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi instanţa supremă pe tema completurilor specializate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele