Cresc pedepsele penale împotriva celor care atacă pădurarii

0

Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Tanczos Barna, după ce în Parlament a fost votat proiectul de lege care asimilează cu ultrajul atacurile asupra pădurarilor, actul normativ urmând să intre în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Astăzi, Parlamentul a aprobat un proiect de lege iniţiat de mine la solicitarea Federaţiei Silva de a creşte pedepsele penale împotriva celor care atacă pădurari, care comit acte de agresiune împotriva pădurarilor. În momentul în care se va publica în Monitorul Oficial, infracţiunile împotriva pădurarilor vor fi egale în faţa legii cu ultrajul, agresiunea împotriva poliţistului sau jandarmului”, a afirmat ministrul la B1 Tv.

Astfel, Tanczos Barna a arătat că, în urma adoptării acestei legi, „poate se gândesc de două ori” cei care agresează pădurarii.

Amintim, ministrul Mediului anunţa la 6 septembrie că Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege iniţiat pentru protejarea pădurarilor.

Conform legii, agresarea pădurarilor va fi încadrată la ultraj.

Tot ministrul explica atunci faptul că, în ultimii ani, 6 pădurari au fost omorâţi şi 700 de angajaţi din sistem au fost atacaţi, mai ales de către hoții de lemne.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele