Cristian Ghinea: „Tăriceanu bate câmpii, el ne defineşte ca neomarxişti, iar Liviu Dragnea spune că suntem extremişti de dreapta”

0

Prezent la Bacău, împreună cu alţi 20 de candidaţi la alegerile interne USR pentru Parlamentul European, deputatul Cristian Ghinea a continuat polemica, din ultimele săptămâni, cu președintele ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului a spus, în urmă cu o săptămână, tot la Bacău, că USR este un partid “neomarxist care bate zadarnic la uşile grupului parlamentar european”.

Cristian Ghinea a răspuns etichetei puse de preşedintele senatului: “Tăriceanu bate câmpii el ne defineşte ca neomarxişti, iar Liviu Dragnea spune că suntem extremişti de dreapta. Adevărul este că oamenii ăştia sunt panicaţi de forţa care este USR pentru că noi reprezentăm politica vie a României – faptul că noi aveam dezbateri cu zeci de oameni la Bacău pentru a ne alege viitori europarlamentari arată un mod de a face politică altfel pe care dinozaurii nu o înţeleg. Altfel, USR este un partid liberal, european, tolerant și federalist”.

Întrebat ce ar face USR dacă va ajunge, eventual, la guvernare în 2020, Cristian Ghinea a punctat câteva proiecte ale ale partidului: o reformă radicală a statului “pentru că avem un stat supradimensionat cu mulţi oameni care nu ştiu să facă nimic”, anularea pensiilor speciale, refacerea independenţei justiţiei, o linie economică fermă.

70 de candidaţi de la USR s au înscris pentru ocuparea unui fotoliu european. Sunt dezbateri în toate filialele, iar lista principală de candidaţi va fi supusă anul viitor – înaintea alegerilor parlamentare din mai – în prealabil, votului membrilor USR din toată ţara.

Citește și Motivul pentru care Tudorel Toader şi-a luat concediu

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele