Culisele protestelor și ale scandalului generat de AUR

1
simion chitic

George Simion, liderul AUR, a anunțat marți că o delegație condusă de avocatul Dan Chitic va merge la toate sediile partidelor pentru a le cere să nu voteze introducerea certificatului COVID-19. Dan Chitic este un personaj promovat constant de Sputnik – organul oficial de propagandă al Rusiei, de România TV, dar și de Antena 3 până în urmă cu un an.

 

Avocatul Dan Chitic a fost unul dintre primii promotori ai ROEXIT, ieșirea României din UE, încă din 2019. El a lansat ideea împreună cu Daniel Dragomir, fostul colonel SRI condamnat penal pentru corupție.

Chitic a și lansat un partid anti-european împreună cu Daniel Dragomir, numit Alianța Națională (PAN), care promova ”suveranismul”.

”România va putea fi sancționată la propunerea Comisiei Europene pentru presupuse încălcări ale “statului de drept”. Ca și orice altă țară din estul Europei cu politici suveraniste, ca și orice altă țară care îndrăznește sa nu se supună globaliștilor de la Bruxelles!”, a scris Chitic pe pagina lui de Facebook în 2019.

”Confruntați cu acest pericol iminent, va propun ca alături de Alianța Națională (PAN) sa ne gândim dacă nu a venit vremea sa cântărim avantajele și dezavantajele rămânerii in UE! DA! A venit vremea sa ne punem întrebarea: #RoExit?”, a scris Chitic pe contul său de Facebook.

Chitic este promovat intens de Sputnik, care i-a dedicat sute de articole. Unul dintre cele mai recente articole de pe site-ul organului rus de propagandă are titlul ”Dan Chitic și George Simion și-au unit eforturile” și prezintă faptul că cei doi au anunțat sprijinul reciproc pentru proiectele pe care le promovează – suspendarea președintelui și Legea Suveranității.

Vezi și Video! Circ, dar trist: Simion, AUR, și-a arătat salariul de pe holurile Parlamentului

Simion și Cîțu, vorbe grele în Parlament

Liderul AUR, George Simion, a înregistrat un derapaj, marți după-amiază, după protestul împotriva certificatului verde, referitor la persoanele care suferă de autism.

Întrebat de moderatorul Antena 3 ce a vorbit cu Florin Cîțu, Simion a spus că fostul premier l-a făcut anarhist, iar el i-a replicat că ”e autist”:

”Florin Cîțu m-a făcut anarhist și eu l-am făcut autist, dar nu ne-am înjurat”.
Moderatorul Antena 3 i-a atras atenția că înregistrează un derapaj verbal, spunându-i că autismul este o boală gravă și i-a cerut să reformuleze afirmația. Simion a replicat moderatorului:

„Și, ce, și anarhismul e o boală, suferă USR de ea”.

Simion a mai spus că dacă Guvernul își va asuma certificatul verde, atunci vor fi ”revolte sociale”:

”Azi le-am împiedicat, dar nu mai garantez că o să se mai întâmple asta”, a mai spus Simion.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele