Curtea de Apel Bucureşti se delimitează de protestul magistraţilor

0

Curtea de Apel Bucureşti a anunțat că se delimitează de protestul magistraţilor care a avut loc duminică seară pe treptele instituţiei şi precizează că nu a fost implicată în organizarea acestuia.

“Ca urmare a solicitărilor primite din partea reprezentanţilor mass-media şi a cetăţenilor privind existenţa unei autorizări a organizării protestului ce a avut loc pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, ieri, 16 septembrie 2018 sau a unei notificări prealabile din partea organizatorilor, conducerea Curţii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că nu a existat un acord din partea instituţiei noastre şi nici o notificare prealabilă sau informare cu privire la intenţia de organizare a acestui protest, deşi considerăm că acestea ar fi fost necesare, dată fiind afectarea imaginii acestei instanţe, transmite luni Curtea de Apel printr-un comunicat de presă.

Instituţia spune că delimitează de astfel de manifestări şi subliniază că judecătorii trebuie să aibă o conduită responsabilă în limitele stabilite de statutul profesiei şi normele deontologice, pentru respectarea principiului separaţiei puterilor în stat.
Aproximativ o sută de magistraţi au protestat, duminică seară, în faţa Curţii de Apel Bucureşti, nemulţumiţi de modificările aduse legilor justiţiei. De asemenea, ei şi-au declarat susţinerea faţă de procurorul general Augustin Lazăr.

Citește și: Dan Bitman îi cântă foarte bine pe primari!