9:58, 23 ian. 2021
Acasă Noutăți Interne Dan Șova condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Dan Șova condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

0

Dan Şova a fost condamna luni la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, în care este acuzat de trafic de influenţă, decizia nefiind însă definitivă. De asemenea, i s-a aplicat pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi timp de 2 ani de la eliberare.

Şova va fi obligat şi la plata către stat a sumei de 100.000 euro sau contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de confiscare specială.
Instanţa a dispus şi menţinerea măsurii sechestrului asigurător instituită asupra bunurilor mobile şi imobile proprietatea lui Şova.
Fostul director al CET Govora Mihai Bălan a fost şi el condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.
Ca argument în favoarea condamnării lui Şova pentru trafic de influenţă, la termenul anterior, procurorul a spus că Şova a pretins în mod direct  5.000 de euro pe lună de la denunţătoarea în acest dosar în schimbul intervenţiei sale pe lângă directorul general Mihai Bălan pentru încheierea unui contract de asistenţă juridică cu casa de avocatură a denunţătoarei. Şova a primit în total suma de 100.000 de euro.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele