Darul la botez în 2022. Câți bani se dau la un botez, factorii de care trebuie să ți cont

0

Botezul reprezintă unul dintre cele mai speciale evenimente la care pot participa atât apropiați, cât și cunoștințe. Însă știați cam cât este darul la botez, în anul 2022?

Aflați din rândurile următoare care sunt factorii de care ar trebui să țineți cont atunci când participați la un botez, pentru a afla cât este mai exact darul la un astfel de eveniment, în prezent, în anul 2022. În plus, descoperiți și cum se calculează mai exact darul pentru nuntă, astfel încât să nu oferiți nici prea mult, dar nici prea puțin.

Cât este darul la botez, în anul 2022

Atunci când vine vorba despre câţi bani se oferă la un botez, în prezent, în anul 2022, darul pentru un astfel de eveniment se calculează în funcţie de mai mulţi factori, exact cum se întâmplă și în cazul darului pentru nuntă.

Localitatea cel mai important factor

Care Este Diferența Dintre Localitate și Municipiu? - ThePOC

Factorul cel mai important pe care ar trebui să îl luați în considerare este legat de localitatea în care se desfăşoară respectivul eveniment. Apoi printre ceilalți factori pe care trebuie să îi luați în calcul se află și relaţia pe care o aveţi cu părinţii bebeluşului.

Relația cu părinții bebelușului

Botezul crestin – traditii, obiceiuri, informatii | Mami si copilul

Acest factor este al doilea cel mai important, după localitate, deoarece toate persoanele invitate, începând de la naşii care botează, fraţii, bunicii, verii, unchii, mătuşile, rudele mai îndepărtate, prietenii, prietenii foarte apropiaţi, până la cunoştinţe şi obligaţii, toți aceștia nu vor oferi niciodată aceeași sumă de bani, existând întotdeauna gradele de rudenie care fac diferența considerabil.

Citește și: A venit sezonul nunților. Află cât costă un meniu de nuntă în 2022 și la ce sumă a ajuns să fie darul mirilor

Câte persoane sunteți

Ghid Botez: Cum Organizezi o Petrecere de Botez Reușitã pentru Copilul Tãu!  - BluParty

Pe lângă localitate și gradul de rudenie pe care îl aveți, un alt criteriu important de luat în seama, atunci când vă gândiţi care ar putea fi suma de bani pe care ar trebui să o puneţi în plic, ține de numărul de persoane care merg la respectivul eveniment, fie dacă sunteţi doar un cuplu sau fie dacă veniți însoțiți și de copii.

Venitul dumneavoastră și locația evenimentului

Nuntă Botez in Cluj - Cluj.com

Bineînțeles că în afară de toți acești factori, ar trebui să vă gândiţi şi la venitul pe care îl aveţi, dar şi la locaţia unde va avea loc evenimentul. Iar dacă este vorba despre un restaurant de lux, atunci cu siguranță preţul va urca considerabil.

Însă dacă este vorba despre restaurantele obişnuite, terasele, corturile sau chiar acasă la părinţii copilului, atunci există posibilitatea ca prețul să mai scadă. În cazul în care nu puteți participa fizic la eveniment, mai există şi varianta în care puteți doar să trimiteţi banii către părinții bebelușului. Astfel, nu vă va mai interesa nici locul unde are loc evenimentul.

Ziua în care are loc evenimentul

Fotograf nunta Bucuresti, botez, cununie – Cezar Tabac | Nu se fac nunti,  cununii civile sau botez in 2014 si 2015

Un alt factor este legat și de ziua în care are loc evenimentul. În funcție de acest aspect,  preţurile se mai pot modifica. Este cunoscut deja faptul că restaurantele obișnuiesc să ofere reduceri celor care aleg să îşi organizeze nunta sau botezul în zilele de vineri sau duminică, dar şi pentru cele care au loc în timpul săptămânii. Însă dacă sunteți invitați la un botez în ziua de sâmbătă, atunci din start și prețul va fi unul pe măsură.

Prin urmare, dacă veți lua în calcul toți factorii menţionati anterior, atunci când sunteți invitați la un eveniment precum este  botezul, în anul 2022, și alegeți să mergeți, de exemplu, în pereche, în Bucureşti, la prieteni şi dispuneți de un venit cuprins între 3.000 şi 4.500 de lei, evenimentul având loc într-o zi de sâmbătă, într-un restaurant modest, atunci ar trebui să vă gândiți să oferiţi o sumă cuprinsă între aproximativ 750 şi 900 de lei.

Botezul pruncilor în Biserică

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele