David Popovici, un nou record la calificarea în finala probei de 100 de metri liber

1

David Popovici (17 ani) s-a calificat marți seară în finala probei de 100 de metri liber, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. Înotătorul român a ajuns în semifinale la 100m liber, proba ”regină” a natației, cu cel mai bun timp din serii, 47.60, performanță obținută marți dimineață.

David Popovici a fost favorit pentru finală înaintea competiţiei. Cu cine a mai concurat?!

David Popovici (17 ani) a fost mai rapid decât americanul Caeleb Dressel, marele favorit înaintea competiției (47.95), care s-a retras în ultima clipă din prima semifinală, ca urmare a unei probleme medicale.

Citește și ”David Popovici a reuşit ceva extraordinar”

David Popovici a concurat în a doua semifinală, de la ora 19.31, pe care a câștigat-o categoric, cu 47.13 secunde, un nour record mondial de juniori și cel mai bun timp din semifinale.

Finala va avea loc miercuri, de la ora 19.22 (ora României).

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1:43.21. Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale.

La conferința de presă pe care a susținut-o după campionatul de la Budapesta, David Popovici a spus că se așteaptă să vină multă lume în întâmpinarea sa la aeroport, când vine în România, judecând după experiențele anterioare.

 

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele