Decizie de primă instanță în Bulgaria, Elena Udrea va fi extrădată în România

0

La un tribunal din Sofia a început marți procesul pentru extrădarea Elenei Udrea în România.

Elena Udrea poate fi extrădată în România, a decis marți o instanță din Sofia, potrivit informațiilor. Instanța a acceptat cererea autorităților române, care au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a-și ispăși condamnarea de 6 ani la închisoare. Decizia poate fi atacată de Udrea cu apel în 5 zile.

La un tribunal din Sofia a început marți procesul pentru extrădarea Elenei Udrea în România. Elena Udrea, care se află în arest preventiv în Bulgaria, a cerut instanței bulgare să nu accepte cererea de extrădare formulată de autoritățile române. Decizia de astăzi a instanței din Sofia nu este definitivă și poate fi atacată.

Procesul a început după ce autoritățile române au furnizat Bulgariei datele cerute despre sistemul penitenciar.

Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată în urmă cu două săptămâni la 6 ani de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul de corupție legat de organizarea Galei Bute.

Ea a plecat din România înainte de pronunțarea sentinței și a fost prinsă de poliția bulgară în apropiere de granița cu Grecia. Justiția bulgară a decis ca Udrea să fie arestată preventiv.

Citește și: UPDATE: Elena Udrea susține că foarte bolnavă și persecutată politic în România

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele