Deputatul PNL, Corneliu Olar, a pierdut procesul cu ANI la Înalta Curte! Și-a angajat fiica în funcția de referent la propriul cabinet parlamentar

0

Deputatul de Alba, Corneliu Olar (PNL), a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), pe care îl avea ca urmare a faptului că și-a angajat fiica pe postul de referent la cabinetul său parlamentar, în mandatul 2008-2012, pe când reprezenta PDL în Parlament. Decizia a fost dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a infirmat o hotărâre anterioară a Curții de Apel Alba Iulia.

ANI a constatat existenţa conflictului de interese administrativ în legătură cu Corneliu Olar în octombrie 2015. Agenția l-a acuzat că a încheiat un contract civil cu propria sa fiică și ca urmare, aceasta a obținut venituri de peste 23.000 de lei în perioada 16 februarie 2009 – 15 august 2011 cât a fost valabil contractul.

Corneliu Olar a contestat atunci raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia şi a câştigat, instanţa considerând că legea nu prevedea interdicţia angajării rudelor la cabinetul parlamentar în perioada existenţei contractului dintre fiica lui Olar și Camera Deputaților.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat însă o altă soluție, infirmând-o pe cea de la Alba Iulia.

”Respinge recursul formulat de Olar Corneliu împotriva Sentinţei nr. 56 din 11 martie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Admite recursul formulat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 56 din 11 martie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, rejudecând în fond cauza, respinge acţiunea ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 29 noiembrie 2018” se arată în decizia din 29 noiembrie 2018 a ÎCCJ.

Deputatul nu își va pierde totuși mandatul din acest motiv, a explicat un fost director al ANI. Parlamentarii nu își pierd funcția pentru conflict de interese ci doar pentru incompatibilitate. Va trebui însă să returneze banii.

Corneliu Olar este deputat de Alba și și-a axat activitatea pe zona Munților Apuseni, el însuși fiind fost primar al comunei Horea. Acolo este considerat un personaj atotputernic, având influență foarte mare asupra primarilor din zonă.

Citește și USR îi cere lui Iohannis să participe la toate ședințele de Guvern din luna decembrie pentru a împiedica adoptarea OUG pe amnistie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele