Din cauza condițiilor de secetă severă, în Texas s-au descoperit urme de dinozaur vechi de 113 milioane de ani

0

Urme de dinozauri de acum aproximativ 113 milioane de ani au fost descoperite în Parcul de Stat Dinosaur Valley din Texas din cauza condițiilor severe de secetă care au secat un râu, a anunțat luni parcul într-un comunicat, relatează CNN.

„Cele mai multe urme care au fost descoperite recent și în diferite părți ale râului din parc aparțin Acrocanthosaurus. Acesta era un dinozaur care avea, la vârsta adultă, o înălțime de aproximativ 4,5 metri și (cântărea) aproape șapte tone”, a declarat purtătorul de cuvânt al parcului, Stephanie Salinas Garcia, pentru CNN, într-un e-mail.

Cealaltă specie care a lăsat urme în urmă în parcul din Glen Rose, Texas, a fost Sauroposeidon, care ar fi avut o înălțime de aproximativ 60 de metri și ar fi cântărit aproximativ 44 de tone ca adult, a adăugat Garcia.

Seceta excesivă din această vară a făcut ca un râu din parc să se usuce complet în majoritatea locurilor, dezvăluind urmele – cel mai recent secret ascuns de mult timp, expus recent, deoarece corpurile de apă au secat din cauza condițiilor de secetă din întreaga lume.

În condiții meteorologice normale, urmele de dinozaur găsite în albia râului se află sub apă și sunt umplute cu sedimente, ceea ce le face mai puțin vizibile, a explicat Garcia.

„Faptul de a putea face aceste descoperiri și de a experimenta noi urme de dinozaur este întotdeauna un moment interesant în parc!” a adăugat Garcia.

Este de așteptat ca urmele să fie îngropate din nou, deoarece se anunță ploi

Între timp, este de așteptat ca urmele să fie îngropate din nou, deoarece se anunță ploi, a spus Garcia, care a adăugat că acest proces ajută la protejarea urmelor de intemperiile naturale și de eroziune.

„Deși aceste urme de dinozaur mai noi au fost vizibile pentru o perioadă scurtă de timp, au adus minunea și entuziasmul de a găsi noi urme de dinozaur în parc”, a spus Garcia. „Dinosaur Valley State Park va continua să protejeze aceste urme vechi de 113 milioane de ani nu doar pentru generațiile prezente, ci și pentru cele viitoare”.

Urme de dinozaur, vechi de 113 milioane de ani, au ieșit la iveală în albia  unui râu secat din Texas | Digi24

Urmele sunt doar cea mai recentă descoperire scoasă la iveală de scăderea nivelului apelor din cauza secetei, atât în SUA, cât și în străinătate: Mai multe seturi de rămășițe umane au fost descoperite la Lacul Mead din Utah în ultimele luni, deoarece rezervorul a scăzut la aproximativ 27% din capacitatea sa maximă.

În estul Serbiei, zeci de nave de război germane încă încărcate cu explozibili au fost expuse în fluviul Dunărea care se usucă. Un cerc de piatră preistoric, supranumit Stonehenge spaniol, a fost descoperit în rezervorul Valdecanas, aflat în scădere, în zona rurală a Spaniei. Iar statui budiste despre care se crede că ar avea 600 de ani au fost găsite în râul Yangtze, care s-a epuizat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele