Dîncu dă asigurări că nu va fi reintrodusă armata obligatorie

0

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat, vineri, la Bobocu că nu există nici o şansă să fie reintrodus stagiul militar obligatoriu dar că Armata ia în calcul mai multe variante de voluntariat.

 

El a spus că sunt tineri care vor să facă o pregătire militară de bază, dar într-un sistem modern, motiv pentru care ar putea fi organizate stagii de 3-4 luni special pentru aceştia. Totodată, oficialul a declarat că va fi modificat şi sistemul de salarizare, pentru că militarii sunt plătiţi acum mult sub ceea ce oferă ei societăţii.

„Vreau să risipesc orice temere legată de obligativitatea armatei. Este imposibil de făcut acest lucru, nu se poate nici economic şi nu mai este nici fezabil. Ne gândim spre câteva strategii pe viitor în completarea unei armate profesioniste de a optimiza salarizarea şi toate beneficiile pe care tinerii care aleg această profesie să le aibă pentru că tipurile de venituri pe care le au militarii sunt sub contribuţia pe care o aduc ei societăţii şi ne dăm seama foarte bine de asta acum când avem nevoie de ei să fie în cea mai buna formă”, a declarat Vasile Dîncu.
De asemenea, ministrul Apărării a declarat că o armată modernă are nevoie de cât mai mulţi specialişti din toate domeniile pentru că şi vremurile s-au schimbat, iar militarii trebuie să facă faţă la mai mult decât o agresiune militară.
„Vrem cât mai mulţi experţi în armată, informaticieni, medici, ingineri de toate felurile şi sociologi, psihologi, pentru că în perioada asta armata trebuie să răspundă unor provocări mult mai mari decât agresiunea militară în sine”, a declarat Dîncu.

Braşov: Şcolile din municipiul reşedinţă au aderat la ASAP – Armata Selectării Atente a Plasticului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele