Directorul SRI, Eduard Hellvig, a vorbit despre propagandă, dezinformăre, extremism

2
- Reclama -

Directorul SRI Eduard Hellvig a menţionat la o masă rotundă cu tema ”Politica Europeană de Securitate”, importanţa conştientizării de către toţi actorii instituţionali şi cetăţeni, a ameninţărilor de tipul propagandei, dezinformării, polarizării sociale sau extremismului care pot fi combătute doar prin solidaritatea activă a cetăţenilor în raport cu propria lor comunitate naţională de informaţii şi consolidarea eforturilor educaţionale.

 

”Directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig, a participat pe 7 decembrie la o masă rotundă cu tema Politica Europeană de Securitate, în prezenţa Directorului Secretariatului Permanent al Colegiului de Informaţii în Europa, doamna ambasador Yasmine Gouédard. Evenimentul a fost găzduit de Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” şi este afiliat iniţiativei franceze La Fabrique Défense, care îşi propune dezvoltarea unei culturi strategice comune a tineretului european”, anunţă SRI, care precizează că ameninţările la adresa securităţii naţionale, cât şi la adresa securităţii europene, au constituit un element central în alocuţiunea lui Eduard Hellvig, care a vorbit despre nevoia de concentrare asupra politicii europene de securitate, dar şi despre ”rolul important al Colegiului de Informaţii în Europa în promovarea unei viziuni strategice comune, a excelenţei academice şi a unui mod anticipativ de abordare a ameninţărilor”.

“Construirea parteneriatelor strategice rămâne piatra de temelie a proiectului european. Ameninţările de securitate cu care ne confruntăm la nivel colectiv în Europa, interesul comun de dezvoltare a unui cadru asertiv, responsabil şi corect de reacţie şi răspuns, bazat pe principii democratice, ne unesc în acest demers. De aceea, cred că este necesar ca în perioada următoare, să încurajăm dezvoltarea unei cooperări mai consistente pe toate dimensiunile instituţionale, academice şi diplomatice de care dispunem”, a afirmat directorul SRI.

În cadrul discuţiilor, Hellvig a menţionat importanţa conştientizării de către toţi actorii instituţionali şi cetăţeni, a ameninţărilor de tipul propagandei, dezinformării, polarizării sociale sau extremismului care pot fi combătute doar prin solidaritatea activă a cetăţenilor în raport cu propria lor comunitate naţională de informaţii şi consolidarea eforturilor educaţionale.

- Reclama -

“Sper că atât Colegiul, cât şi celelalte platforme cu obiective similare, îşi vor extinde şi perfecţiona în continuare programele astfel încât împreună să putem deveni mai puternici şi mai buni în abordarea ameninţărilor prin practici de securitate durabilă”, a adăugat directorul SRI.

Romașcanu nu a vrut să arate poliției ce are în portbagaj, i-ar fi afectată viața privată

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele