DJ OSCAR: curentul de muzică progressive-house ia amploare în România

0

Seria petrecerilor (sub brand-ul) #undrGRND a ajuns la ediţia nr. 08, motiv pentru care gașca de la WeLoveProgressive  ne invită să sărbatorim pe 5 aprilie la Club Control –  WLP pres. undrGRND.08 w/ Juan Deminicis. DJ Alex & Mircea Babescu, alături de cei doi invitati, Juan Deminicis si Ale Menghi  vor incânta seara cu seturile lor.

„La fel ca și până acum, ne-am propus să avem o seară de neuitat alături de voi, iubitorii de muzică electronică, prieteni si oameni dragi nouă, în aceeași atmosferă intimă, așa cum ne-au obişnuit deja petrecerile #undrGRND.

Sunt membru al brand-urilor WeLoveProgressive si #undrGRND, si de cele mai multe ori mă puteti “prinde” punând muzică alături de Alex&Mircea Babescu și Valentin Dogaru – Valid. Desigur, pe lângă noi îi avem mereu și pe prietenii noștri la fel de pașionati de acest gen de muzică, cărora țin să le multumesc pentru implicarea și susținerea de care dau dovada de fiecare dată”, povestește Oscar.

Deși sunt două brand-uri diferite, atât WLP cât și #undrGRND au fost create din pasiune dusă la extrem și multă dragoste pentru muzică.

„Înca de la bun început ne-a încântat ideea de a-i aduce împreună pe oamenii care împărtăşesc aceeași pasiune ca și noi, de a-i surprinde plăcut cu seturile noastre și încercăm să menținem același vibe frumos cu fiecare petrecere pe care o organizăm”, spune Oscar.

WeLoveProgressive – între pasiune și multă muncă

„De muzică m-am apucat prin anul 2007 din pura pasiune. Tot atunci m-am alăturat și brand-ului WeLoveProgressive, pe care Alex&Mircea tocmai îl fondaseră. Am început să pun muzică la petreceri after-hours. N-o să uit niciodata acele vremuri, “Silver After-hours” era clubul, cam tot ce însemnă petrecere de muzică electronică în Bucuresti continuă acolo până la amiază.

„Prima sculă am cumpărat-o în anul 2008 din Canada, începusem să organizăm petreceri și pentru că îmi doream ca seturile să sune perfect, știam că e nevoie de multă practică, așa că am început să exersez acasă.”

Muzica este asemănătoare unui cameleon – într-o continuă schimbare

„Ca gen muzical, eu îl numesc “progressive-house”, dar consider că muzica este asemănătoare unui cameleon – într-o continuă schimbare. Apar genuri noi, unele se îmbină cu altele vechi, formează sound-uri noi și tot aşa. Nu mi-a plăcut niciodată să mă limitez la un singur tip de sound, de aceea, atât timp cât îmi place cum sună o piesa, fac cumva și îi fac loc în set. Desigur, atunci când pui muzica trebuie să ții cont de mai mulți factori – public, locație, genul event-ului, ora la care pui, etc. De exemplu, pot începe cu deep-house și să ajung ușor în zona de melodic techno.”

„Câteva nume mari care m-au inspirat de-a lungul anilor și o fac și în prezent sunt Sasha, John Digweed, Hernan Cattaneo, Nick Warren și lista poate continua.

Mai mult de atât, pot zice că mă consider norocos pentru ca am avut ocazia și plăcerea de a pune muzica alături de câțiva dintre favoriții mei, artiști ca Hernan Cattaneo, Nick Warren, Mariano Mellino, Jody Wisternoff, Henry Saiz, Luis Junior, Guy J, Marcelo Vasami, Ferando Ferryera, Guy Mantzur, Brian Cid.”

Am reușit să-mi iau propriul aspirator din banii strânşi din muzică

„Pentru mine, muzica este infinită. Sunt atâtea genuri si subgenuri, iar fiecare are liber arbitru să aleagă ceea ce își dorește să asculte. Nu m-am gândit niciodata să-mi fac un trai din asta, dar am reușit să-mi iau propriul aspirator din banii strânsi din muzica. Cunosc DJ români care au acest job full-time și se întretin destul de bine doar din muzică. Eu fac asta din pasiune, asa cum am mai spus, iar cea mai bună recompensă pentru mine este feedback-ul primit din partea publicului. Să transmiți emoții oamenilor, să-i vezi cum zâmbesc și danseaza de la apus și până la răsăritul soarelui pe piesele alese de tine este una din cele mai puternice emoții trăite”, mai spune Oscar.

Pentru cei care doresc să afle mai multe informaţii https://weloveprogressive.com/, dar și pe facebook sau instragram.

Citește și Conferinţa World of Instagram a ajuns la ediţia a VII-a

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele