DNA cere o pedeapsă de nouă ani şi patru luni de închisoare pentru Dan Şova

0

DNA a cerut magistraţilor instanţei supreme, la ultimul termen în dosarul CET Govora, o pedeapsă orientată spre maximum, respectiv nouă ani şi patru luni de închisoare, pentru Dan Şova.  Cu această ocazie nimeni nu l-a mai ”miruit” pe fostul ministru.

În primă instanţă, fostul senator a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă.Magistraţii ICCJ ar urma să pronunţe decizia în acest dosar în 20 iunie.

Procurorul DNA a cerut pedeapsa orientată spre maximum, adică nouă ani şi patru luni de închisoare, pentru fostul senator Dan Şova, acuzat de trafic de influenţă, DNA considerând că sentinţa din primă instanţă este “nejustificat de blândă”. În primă instanţă, Şova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, aplicându-i-se pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi timp de 2 ani de la eliberare. Şova a fost obligat şi la plata către stat a sumei de 100.000 euro sau contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de confiscare specială.

Citește și:Victor Ponta oferă șapte motive pentru care mitingul PSD nu îşi are rost

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele