Dominic Fritz, mesaj pentru Austria și Olanda: „românii nu sunt europeni de mâna a doua”

5
Fritz, Timișoara
Fritz, Timișoara
- Reclama -

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a transmis un mesaj către cetățenii din Suedia, Austria și Olanda în care îi îndeamnă să le ceară guvernelor lor să susțină intrarea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen, el subliniind că „este timpul ca Europa să devină una” și că „românii nu sunt europeni de mâna a doua”.

„Acum doi ani, Timișoara a dărâmat o barieră și m-a ales primar al ei, un cetățean al UE fără cetățenie română. Acum este rândul Europei să doboare bariera Schengen. Pe 8 decembrie, UE va vota dacă România va intra în spațiul Schengen.

Aproape toate țările UE și-au exprimat sprijinul, dar guvernele Suediei, Austriei și Olandei încă blochează decizia. Este timpul ca Europa să devină una. Românii nu sunt europeni de mâna a doua. Vă rog să spuneți guvernului dumneavoastră că susțineți o singură Europă și aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen”, le transmite primarul Dominic Fritz cetățenilor din cele trei țări, într-un mesaj video în limba engleză.

Vezi și Dominic Fritz, huiduit de Ziua Timişoarei

- Reclama -

Primarul Fritz amintește că Timișoara va fi în 2023 viitor Capitala Europeană a Culturii

Primarul le cere suedezilor, austriecilor și olandezilor să distribuie mesajul său pentru ca în 2023 să poată veni să viziteze Timișoara fără a mai fi necesar să își prezinte actul de identitate la graniță.

„Anul viitor, vom fi Capitala Europeană a Culturii. Aici, la Timișoara, este Europa! Așteptăm să vă primim la noi în 2023 fără să mai fie nevoie să arătați buletinul la graniță”, spune Dominic Fritz, în condițiile în care una din misiunile programului Capitala Europeană a Culturii este de a crește sentimentul de apartenență al cetățenilor europeni la un spațiu cultural comun. Dominic Fritz are cetățenie germană cu reședință în Timișoara.

 

- Reclamă -

5 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele