Dragoș Tudorache, USR PLUS: ”nu putem să plecăm din guvern”

Programul "e în mâna UDMR" prin semnătura ministrului Cseke Attila

0
tudorache barna
Tudorache, Barna - USR PLUS
- Reclama -

Actuala criză politică este provocată de Florin Cîțu, spune europarlamentarul USR PLUS Dragoș Tudorache, care acuză că premierul încearcă „să folosească banii din bugetul statului pentru partidul său și acoliții săi politici”. „Din cauza acestei situații, nu putem să plecăm din guvern”, subliniază politicianul.

 

Tudorache spune că alianța nu face înțelegeri politice cu PSD, dar că ar vota o moțiune „nu pentru că e depusă de social-democrați, ci pentru că Florin Cîțu trebuie să plece.”

Dragoș Tudorache spune că actuala situație de pe scena politică poate fi descrisă drept „criză politică în deplinătatea ei”, provocată de premierul Florin Cîțu.

„Ne-am luat de la bani și justiție. Nu într-o logică de șantaj, una pentru cealaltă, așa cum vrea domnul Cîțu (și UDMR) să o prezinte publicului. (…) Considerăm că un program PNDL prin care se irosesc sume colosale fără niciun fel de control este o mită politică. Termenul de mită politică este dur, dar descrie realitatea. Nu putem face a treia oară același lucru pe care l-au făcut Elena Udrea și Liviu Dragnea și să sperăm că rezultatele vor fi diferite. Vom irosi 10 miliarde de euro de dragul alegerilor interne din PNL. Nu suntem dispuși să girăm așa ceva, indiferent de miza personală a domnului Cîțu. Si pe partea reformelor în justitie, cerem de săptămâni premierului să se implice pentru a găsi soluții la blocajele pe SIIJ sau pachetul legislativ pe justiție, fără nicio urmă de înțelegere sau asumare din partea sa”, afirmă Tudorache.

- Reclama -

El afirmă că USR PLUS l-a avertizat de mai multe ori pe Florin Cîțu că, dacă merge pe acest drum, „lucrurile vor degenera ireversibil.”, dar că acesta a forțat programul: „E o dovadă a cât preț pune el pe această coaliție și de aici drumurile noastre se despart.”

UDMR e cu mâna pe banii PNDL 3

Programul „e în mâna UDMR” prin semnătura ministrului Cseke Attila, „motiv care explică solidaritatea dintre cele două partide și permanenta șicanare a USR PLUS.”

Europarlamentarul respinge acuzația că alianța se opune modernizării.

Dragoș Tudorache subliniază că, în realitate nici PSD nu e dispus să cadă programul, pentru că, odată aprobat, „banii vor începe să curgă și speră să ajungă și ei la butoane ca să aibă parte de sacul cu bani. Miza uriașă este trecerea programului”.

„Din cauza acestei situații, nu putem să plecăm din guvern. Dacă plecăm, Cîțu va continua bine mersi cu interimari și va pune în aplicare măsurile de mită electorală. Trebuie să facem opoziție din interiorul cabinetului până când Florin Cîțu, PNL sau Președintele își asumă ruperea totală a Coaliției și alianța cu PSD pentru a rămâne la butoane.”, mai afirma Tudorache.

În ceea ce privește poziția USR PLUS față de moțiunea de cenzură, Dragoș Tudorache a afirmat că alianța nu face înțelegeri politice cu PSD.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele