UPDATE: Dosarul milionarului Victor Micula viciat de dispariții misterioase

0
Micula Jr
Micula Jr
- Reclama -

Tribunalul Bihor a sesizat Parchetul Judecătoriei Oradea după ce un volum esențial al dosarului lui Victor Micula a dispărut fără urmă, potrivit unui răspuns oficial al Tribunalului Bihor.

 

Pe 23 iunie 2021, un grefier a sesizat lipsa volumului 3 din dosarul lui Micula jr. şi a sesizat preşedintele completului de judecată, judecătoarea Veronica Ioniţă. Întrucât volumul lipsă nu a fost găsit, preşedintele completului de judecată a sesizat preşedintele Tribunalului Bihor la data de 6 august 2021.

Știre inițială – 1 septembrie 2021

Tribunalul Bihor susține că a demarat o anchetă administrativă după ce un volum esențial al dosarului în care Victor Micula și mai mulți polițiști sunt judecați a dispărut din arhivă. După finalizarea acesteia, va stabili dacă va fi anunțată poliția de acest incident.

- Reclama -

Instanța a făcut o cronologie a evenimentului și a ajuns la concluzia că procesul trebuie să continue, după ce a fost atașată la dosar o copie oficială a volumului, motiv pentru avocații inculpaților să ceară un nou termen pentru a studia copia.

Vezi și Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro

Deși au trecut mai bine de două luni de la constatarea dispariției volumului, conducerea Tribunalului Bihor nu-și explică cum s-a întâmplat acest lucru și continuă să caute în arhivă, fără a anunța autoritățile.

Vezi mai multe pe presshub.ro

Cerere de studiere a copiei

Potrivit portalului instanțelor de judecată, două zile mai târziu, avocatul lui Micula Jr, Răzvan Doseanu, a făcut cerere de studiere copiei volumului III, motiv pentru care judecata în Cameră preliminară a fost amânată pentru 13 septembrie.

Ebihoreanul.ro a arătat că a dispărut de la dosar volumul cu declaraţiile de martor din cazul în care Victor Micula e judecat, împreună cu mai mulţi poliţişti, că ar fi accesat baza de date a MAI şi ar fi participat ilegal la o percheziţie, echipat ca un poliţist.

Potrivit rechizitoriului semnat de procurorul Cristian Ardelean, milionarul Victor Micula s-a îmbrăcat în uniformă şi s-a plimbat la volanul maşinii de Poliţie cu sirenele pornite, s-a dat absolvent al Academiei de Poliţie, poliţist la Antidrog, ba chiar s-a prezentat drept „chestor” în faţa subofiţerilor pe care voia să-i umilească. Micula a început să aibă relaţii în rândul poliţiştilor orădeni încă din 2014, pe când avea doar 19 ani, şi când „i s-a încredinţat de poliţişti o autospecială de poliţie (posibil a Biroului Rutier), pe care a condus-o singur pe raza municipiului Oradea (zona cartierul Nufărul – B-dul Cantemir) cu semnalele acustice pornite, îmbrăcat în uniformă de poliţist”, ca şi cum ar fi fost într-o acţiune.

Comportament de vătaf printre polițiști

Autoporeclit „Pablo de Bihor”, Micula jr. a exploatat “slăbiciunile morale ale poliţistilor”, mai explică anchetatorul. Aşa a ajuns să aibă acces direct la logistica oamenilor legii, să intre în sediul Poliţiei Oradea în zone în care accesul persoanelor străine este restricţionat, după bunul său plac, să participe la acţiuni poliţieneşti, să-l sune după miezul nopţii pe şeful Inspectoratului, pentru a-i reproşa că poliţiştii de la „mascaţi” au avut „curajul” să-l oprească în trafic, ori să circule cu viteză pe străzi pietonale aglomerate proaspăt reabilitate din fonduri UE, cu trimitere la strada Alecsandri.

În acest dosar, alături alături de Victor Micula, au mai fost trimiși în judecată polițiștii Ovidiu Vaida, Camelia Ile, Alin Zanca, respectiv Claudiu Rengle, ultimul pensionat, ei fiind acuzaţi de abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic, divulgare de informaţii secrete de serviciu şi nepublice, respectiv complicitate la uzurpare de calităţi oficiale.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele